Nova vest
Rukomet

Utorak, 07.06.2022.

13:49

Kiril Lazarov završio karijeru: Uvek sa verom da David može protiv Golijata VIDEO

Najbolji makedonski rukometaš, desni bek francuskog Nanta, Kiril Lazarov objavio je kraj igračke karijere.

Izvor: LN

Autor: LN

Kiril Lazarov završio karijeru: Uvek sa verom da David može protiv Golijata VIDEO
Foto: Profimedia

"Odlazim ponosno dignute glave, igrajući za klubove-institucije poput Zagreba, Vesprema, Siudad Reala, Barselone, Nanta. Klubovi, gradovi i zemlje u kojima sam boravio najmanje po pet godina, što pokazuje obostrano poverenje koje sam stekao sa ljudima sa kojima sam radio", napisao je 42-godišnji Lazarov na Fejsbuku.

Istakao je da mu je posebno drago što je, pored obaveza prema tim "rukometnim institucijama", našao vremena, želju i strast da bude u službi makedonske reprezentacije.

"Čak i da nekada nisam ispunio nečija očekivanja, 25 godina i 13 velikih takmičenja sa malom zemljom, uvek autsajder protiv velikih, uvek sa velikom verom da David može protiv Golijata, igrajući i u petoj deceniji života za svoju zemlju, daje mi za pravo da pogledam svakoga u oči", napisao je Lazarov.

Lazarov je na konferenciji za novinare s predsednikom Nanta, potvrdio da će se baviti trenerskim pozivom i da će ostati selektor reprezentacije Severne Makedonije.

"Završetak igračke karijere je samo kratko doviđenja rukometu. Moj već započeti izazov je trenerski poziv i verujem da ćemo se i tu radovati, tugovati i nadograđivati zajedno, pomerajući granice. Moj moto koji će me opet voditi biće – UVEK NA POBEDU!", istakao je Lazarov.

Kiril Lazarov je rano počeo da igra rukomet i od 13 godine je nastupao za omladinski tim niželigaša Ovče polje, a 1997. godine je potpsao prvi seniorski ugovor sa jednim od najboljih makedonskih klubova Pelisterom iz Bitolja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve