Đurković na klupi Zvezde još dve godine

Rukometni trener Ratko Đurković je produžio ugovor sa Crvenom zvezdom na još dve godine.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: RK Crvena zvezda
Foto: RK Crvena zvezda

Nakon uspešnog plej-aut doigravanja, u kojem su crveno-beli zauzeli prvu poziciju na tabeli i već posle prvog dela obezbedili svoje mesto u eliti, Crvena zvezda i Ratko Đurković su na obostrano zadovoljstvo nastavili saradnju, koja je potpisana na naredne dve godine.

"Postigli smo dogovor na obostrano zadovoljstvo da produžimo saradnju na dve godine, slobodno mogu da kažem da mi je drago zbog toga. Jako sam se prijatno osećao prethodna četiri meseca, ta pozitivna atmosfera i energija su se preneli i na ekipu, napravili smo lep posao, i to je rezultiralo produžetkom ugovora. Sada se okrećemo formiranju ekipe za sledeću godinu, odnosno, godine, jer je sva prilika da će Zvezda biti jako stabilan klub i ne priča se samo o sledećoj, već i o narednim godinama, što me jako raduje. Imamo dugoročni cilj da se vratimo u vrh i borimo za titule. Kao i kada sam dolazio, mogu da kažem da ćemo mnogo raditi, obećavam samo dobar rad, kao i do sada, maksimalnu posvećenost svih nas klubu i ciljevima, i nadam se da je to dobar recept za ostvarivanje rezultata", izjavio je Đurković.

Imajući u vidu velike probleme sa povredama pre i tokom samog trajanja takmičenja u plej-autu (u jednom trenutku bez pivotmena i sa samo tri beka), kao i statistiku koja kaže da je protiv Crvene zvezde svirano najviše sedmeraca, uz najviše isključenja za Zvezdine igrače, utisak je da je Ratko Đurković sa ekipom uradio veliki posao i pripremio dobru podlogu za naredne izazove.

"Sada kada je sve gotovo, kada se osvrnem na početak, nije bio nimalo jednostavan zadatak, ali mislim da smo se hrabro uhvatili u koštac s time. Najviše problema je bilo sa povredama i kako to kompenzovati. Mislim da smo ispoštovali jedni druge, igrači su shvatili da nema favorita unapred i da tako moramo da funkcionišemo, da svaku utakmicu idemo na pobedu. Imali smo podršku rukovodstva, sve se poklopilo, mislim da smo se našli, jednostavno. Zajedno smo funkcionisali, ta energija se videla na terenu i to je donelo rezultate. Najviše mi se sviđa ako su to prepoznali igrači, da vide da ovo nije njihov limit. Stvarno ima talentovanih momaka i treba da se ulaže u njih, da dobijaju šansu, a na njima je da to vraćaju na terenu, zajedno sa mnom. Moraju da žele više, to su i ambicije kluba, ambicije Zvezde. Mislim da se samo dobrim radom stiče samopouzdanje".

Crvena zvezda Grundfos će nastaviti sa radom u narednih mesec dana posle čega će uslediti odmor. U tom periodu će odigrati i dve prijateljske utakmice.

"U četvrtak igramo prijateljsku utakmicu u Segedinu, sa učesnikom Lige šampiona, Pik Segedom. Dobra prilika da se momci oprobaju na visokom nivou, sada kada je gotovo prvenstvo da vidimo gde smo u odnosu na takve ekipe. Sledeće subote nas očekuje i humanitarna utakmica u Užicu, aspekt društveno-socijalne odgovornosti je bitan za nas, bitan za klub", podvukao je Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.