Tužilaštvo i policija Srbije istražuju meč završen rezultatom 86:15 VIDEO

Rukometni Savez Srbije oglasio se povodom meča Prve rukometne lige Vojvodine za žene između ekipa Temerina i Ravangrada.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Domaći tim je slavio sa neverovatnih 86:15, što je pobudilo sumnje u nameštanje meča kako bi Temerin na osnovu gol razlike stigao do prvog mesta i titule.

Iz Saveza poručuju da je dokumentacija sa meča prikupljena, a ceo slučaj je predat policiji i tužilaštvu.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RSS sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodine za žene odigranih između ŽRK Temerin – ŽRK Ravangrad koja je završena rezultatom 86:15 (43:5) i ŽRK Mokrin – RK Ruma koja je završena rezultatom 18:47 (6:33).

S obzirom da se ŽRK Temerin i RK Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RSS i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige.

Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi izražene sumnje na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte.

Na osnovu svega iznetog na sastanku doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice.

Rukometni savez Srbije kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS, postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.