Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 18.04.2022.

18:30

Kovačević zna kako pobediti Tursku

Rukometašica Srbije Jovana Kovačević rekla je da će ekipa dobrom odbranom i timskim duhom pokušati da pobedi Tursku u utakmici u kvalifikacijama za EP.

Izvor: SN

Autor: SN

Kovačević zna kako pobediti Tursku
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Igramo na gostujućem terenu tako da će utakmica imati drugačiju energiju, ali se nadam da ćemo zadržati sve sa prethodne utakmice sa njima, pre svega dobru odbranu. Naš adut na utakmici biće naša odbrana i timski duh. Moramo da se držimo zajedno od početka do kraja. Što se tiče turske reprezentacije, sigurna sam da će se boriti jer igraju pred svojim navijačima. U napadu nemaju mnogo bekova koji mogu da šutnu sa devet metara, ali zato će tražiti igru sa pivotom i igru jedan na jedan", rekla je Kovačević, preneo je sajt Rukometnog saveza.

Rukometašice Srbije putuju u utorak u Tursku, gde će dan kasnije u Kastamonu od 16.30 igrati protiv Turske, pretposlednju utakmicu Grupe 6 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U poslednjem kolu Srbija će 23. aprila od 18 časova igrati u Zrenjaninu posle Islanda.

U dosadašnjem toku kvalifikacija Srbija je pobedila Tursku i Švedsku u Zrenjaninu, a na gostujućem terenu pretrpela je poraze od selekcija Islanda i Švedske.

"Potrudićemo se da popravimo utisak sa Islanda, spremićemo se dobro za njih i ispraviti greške sa prethodne utakmice. Publika u Zrenjaninu je fenomenalna. Svaki put su nam pomogli da osetimo atmosferu na terenu. Volela bih da nas i u subotu podrže na utakmici sa Islandom i verujem da ćemo zajedno slaviti", navela je Kovačević.

Reprezentativka Jovana Bogojević rekla je da je ekipa svesna važnosti predstojećih utakmica.

"Biće teže jer igramo na gostujućem terenu i pred njihovom publikom. Uprkos tome, verujem u svoj tim i u to da nas ništa neće dekoncentrisati. Iako nas ne očekuje ni malo lak posao, verujem da ćemo uspeti da nametnemo svoju igru", rekla je.

Ona je dodala da je raduje to što će ekipa protiv Islanda igrati u Zrenjaninu.

"Nakon Turske nam dolazi Island i mislim da je odlično što tu utakmicu igramo baš u Zrenjaninu. Nakon ovih treninga i nakon onakve podrške kakvu smo imali protiv Švedske, Zrenjanin je praktično naša druga kuća. Daćemo sve od sebe i na meču protiv Islanda", navela je Bogojević.

Evropsko prvenstvo biće održano od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve