Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 09.12.2021.

10:08

Sudar Srpkinja i Crnogorki na Svetskom prvenstvu

Rukometašice Srbije od 18 sati započinju novu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Španiji, a prvi rival im je reprezentacija Crne Gore.

Izvor: B92

Autor:B92

Sudar Srpkinja i Crnogorki na Svetskom prvenstvu
Foto: RSS

Izabranice Uroša Bregara u ovu fazu takmičenja prenele su dva boda, a rivali naše selekcije biće Crna Gora, Francuska i Slovenija.

Selektor Uroš Bregar rekao je da očekuje dobru i tešku utakmicu.

"Protivnik nam je poznat, očekuje nas jedan težak meč, moramo da se pripremimo za njihovu igru - igraju ili sa dva pivota ili sa dva brza srednja beka. Uz njihovu agresivnu odbranu očekujem jednu baš tešku utakmicu. I Crna Gora kao i mi imaju promene u timu, podmladili su ekipu. Znamo šta znači Crna Gora, znamo šta znači Srbija. Očekujem jedan dobar meč i da će igra u odbrani i Crne Gore i Srbije biti ključna za ovaj meč. Crna Gora igra agresivno. Bitan je naš protok lopte, kako ćemo iz duela dati loptu dalje. Spremićemo se, raditi video analize na sastancima i mislim da ćemo naći rešenje za njihovu odbranu", rekao je selektor Bregar.

Crnogorke su bile treće u Grupi A sa Francuskom i Slovenijom, od kojih su izgbile 24:19, odnosno 28:18. Do druge faze su stigle pobedom nad Angolom 30:20.

"Ubeđena sam da će odbrana doneti prednost. Energija je veoma važna, a nadam se da ćemo u napadu pokazati strpljenje i smirenost u šutevima. Verujem da ćemo upisati drugu pobedu
", kaže 25-godišnji bek mađarskog Ferencvaroša Itana Grbić.

Meč sa Francuskom se igra u subotu, 11. decembra od 18 sati, dok se sa Slovenijom naša selekcija sastaje u ponedeljak takodje u istom terminu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve