Nova vest
Rukomet

Utorak, 07.12.2021.

19:45

Težak poraz Srbije

Rukometašice Srbije poražene su od Ruskinja 32:22 (15:9), u meču poslednjeg kola grupe B na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izvor:

Autor:

Težak poraz Srbije
Foto: Profimedia/Ivan Terron/DPPI/LiveMedia

Ruskinje su bile ubedljive u Liriji i u drugu fazu prenose maksimalan broj bodova, kao prve iz naše grupe.

Srbija ide dalje kao druga iz grupe i u drugu fazu prenosi dva boda, pošto je pobedila Poljsku, koja dalje ide bez bodova za prenos u drugu fazu.

Rukometašice Srbije ukrštaju se sa grupom A i u drugoj fazi igraće protiv Francuske, Slovenije i Crne Gore u španskom Granoljersu.

Videli smo veliku borbu u prvih 20 minuta meča. Igralo se gol za gol, Rusija je igrala duge napade i tražila šut uglavnom kroz sredinu, dok je Srbija igrala tvrdu i jaku odbranu, a u napadu pokušavala sa krila i preko Kristine Liščević kroz sredinu.

Bez pivota je Srbija ostala u 11. minutu, kada je Marija Petrović isključena zbog udaranja protivnice laktom i zbog direktnog crvenog kartona završila je utakmicu.

U 19. minutu je Srbija došla do prvog vođstva na meču – povela je 9:8 i selektorka Rusije tražila je tajm-aut.

Od tada je krenuo raspad Srbije, pošto u poslednjih 11 minuta prvog poluvremena nisu postigle gol. Bilo je svega – faulova u napadu, grešaka i čak pet odbrana golmana Rusije Kapline.

Na drugoj strani je Rusiji sve išlo od ruke i napravile su seriju od 7:0 do kraja prvog poluvremena, pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 15:9.

Serija se na startu drugog poluvremena produžila na 9:0 i Ruskinje su došle do prednosti od 17:9, a Srbija je posle 13 minuta bez gola konačno u 33. minutu pogodila mrežu Ruskinja.

Ruskinje su nastavile da igraju svoju igru i u 40. minutu došle su do najvećih +9.

Risović je odbranila nekoliko udaraca, Srbija je napravila mini-seriju i vratila se na pet golova zaostatka, ali to je bilo sve od naše selekcije, pošto se Rusija na 14 minuta do kraja ponovo odlepila na +9 i tu je bilo jasno ko će odneti pobedu i četiri boda u drugu fazu.

Uroša Bregara je zabrinula povreda Jovane Kovačević, koja je dobila jak i nezgodan udarac u rame i u bolovima je izašla sa terena.

Srbija će u prvom kolu druge faze igrati protiv Crne Gore, zatim protiv Slovenije i na kraju protiv Francuske.

Francuska je prenela četiri, Slovenija dva, Crna Gora nijedan bod u drugu fazu.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve