Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 27.09.2021.

09:40

Vojvodini derbi za Metaloplastikom, Partizan na +32

Pet ekipa je neporažen posle drugog kola rukometne Arkus Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Vojvodini derbi za Metaloplastikom, Partizan na +32
Foto: ARKUS liga

Derbi kola u A grupi doneo je nova dva boda Vojvodini, koja je u Novom Sadu bila bolja od Metaloplastike – 32:26 (16:12).

Na krilima raspoloženog Alekse Kljajića, koji je uz dvocifreni učinak proglašen za igrača utakmice (deset golova), domaći tim je držao rezultat pod kontrolom, ne dozvoljavajući rivalu da se približi.

U sastavu šabačkog kluba sa pet pogodaka izdvojio se Vuk Milenković.

Rukometaši Dinama bili su uspešni u ,,Šumicama“ na gostovanju Crvenoj zvezdi – 27:33 (12:17). Beogradski crveno-beli su tokom prvih 15 minuta držali rezultatski priključak, ali su se ,,vukovi“ u nastavku ,,odlepili“ i sebično čuvali prednost sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Najefikasniji na meču, ujedno nagrađen MVP priznanjem, bio je igrač Dinama Marko Perović (deset pogodaka), dok se sa šest golova u dresu Zvezde istakao Luka Kikanović.

U Kaću su bodove podelili Jugović i Novi Pazar, koji su odigrali nerešeno – 24:24 (12:10). Oba tima su tako došla do prvog boda u novoj sezoni, a za igrača utakmice izabran je Savo Slavuljica, rukometaš Novog Pazara (osam pogodaka). Identičan učinak imao je Nemanja Momčilović u dresu Jugovića.

Uz zapaženu rolu Ilije Sladića (12 golova), Obilić je na Banjici nadigrao Radnički rezultatom 24:20, posle nerešenog rezultata na poluvremenu – 14:14.

Sladić je za odličnu partiju dobio epitet MVP, a u dresu kragujevačkog tima sa po pet pogodaka izdvojili su se Veljko Davidović i Miloš Barudžić.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

U sklopu B grupe Partizan je na Banjici deklasirao mladu ekipu Železničara 1949 i slavio sa čak 32 gola razlike – 45:13 (21:7).

Beogradski crno-beli nisu imali milosti, a za svoj učinak među stativama nagrađen je golman domaćeg sastava Andrej Čolović, koji je proglašen za igrača utakmice.

Najefikasniji u dresu Partizana bio je Uroš Kojadinović, sedmostruki strelac, a kod Nišlija se sa pet pogodaka istakao Vladimir Ristić.

Iz Zrenjanina se sa dva boda vraćaju rukometaši Dubočice 54, koji su bili bolji od Proletera - 23:29 (10:12).

Golman gostujućeg tima Miroslav Kocić je za svoje odbrane nagrađen MVP priznanjem, dok je najuspešniji po broju datih golova bio Lazar Anđelković ( devet puta precizan).

Kod domaćina su se sa po četiri pogotka izdvojili Miloš Pavlović i Miroslav Jovanovski.

Uspešni su na gostovanju bili i igrači Rudara, koji su u Subotici nadigrali Spartak – 23:35 (11:15).

Nagrada namenjena igraču utakmice otišla je u ruke Boška Stanisavljevića, koji je šest puta zatresao mrežu domaćina, a sa deset pogodaka, kod Kostolčana, je meč završio Nenad Nedeljković.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Aleksa Skuban, šestostruki strelac.

Meč drugog kola ARKUS lige Mokra Gora – Šamot 65 odložen je za 6. oktobar, sa početkom u 17 časova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Žene: Tri ekipe bez poraza, Zvezda na nuli

Posle odigrana tri kola Arkus Superlige u ženskoj konkurenciji, samo tri tima zadržala su maksimalan učinak.

Po tri pobede vezali su aktuelni šampion Jagodina, Železničar i Medicinar, dok su bez osvojenog boda i dalje Vrbas, Vojvodina, Beograd i Crvena zvezda.

Poslednja tri meča trećeg kola odigrana su u nedelju, a zanimljivo je da su sva tri puta slavili gosti. Rukometašice Medicinara osvojile su nova dva boda trijumfom protiv ekipe Beograda u hali ,,Šumice“ – 23:26 (10:15).

Imao je domaćin raspoloženog kapitena Milicu Pap, koja je deset puta zatresla mrežu protivnica, ali su posle 60 minuta ipak slavile gošće. Za igrača utakmice proglašena je Tamara Kojić, najefikasnija u sastavu Medicinara.

Treću uzastopnu pobedu zabeležile su i igračice Železničara, pošto su na Banjici bile bolje od Crvene zvezde – 26:31 (13:16).

Jovana Vasiljković, golman tima iz Inđije, nagrađena je MVP priznanjem za svoje bravure među stativama (14 odbrana), dok je najefikasnija na susretu bila Anđela Gudžić iz Crvene zvezde sa sedam pogodaka. Jedan manje postigla je Dunja Tabak u dresu Železničara.

Uprkos vođstvu na poluvremenu (18:15), ekipa Bora – RTB nije uspela da utakmicu trećeg kola na svom terenu okonča u svoju korist.

Imale su domaće rukometašice vođstvo 22:17 na početku drugog poluvremena, ali je ekipa Naise potpuno preokrenula rezultat i slavila sa 33:29.

Za igračicu utakmice proglašena je Olivera Nikolić, kapiten kluba iz Niša i osmostruki strelac na utakmici, a dva gola više na svoj konto upisala je Sanja Stamenković. U dresu Bora izdvojila se Isidora Sujić sa pet pogodaka.

Tabela
: Jagodina 6, Železničar 6, Medicinar 6, Bekament BB 4, Naisa 4, Mladost NP 4, Radnički 4, Bor 2, Vrbas 0, Vojvodina 0, Crvena zvezda 0, Beograd 0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve