Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 25.03.2021.

15:00

Bukti rat između selektora i predsednika RSS: Priča da pijem i svašta radim

Predsednik RSS Milena Delić podigla je prašinu u srpskoj javnosti izjavom da je trebalo ranije da smeni selektora ženske selekcije Ljubomira Obradovića.

Izvor: SS

Autor: SS

Bukti rat između selektora i predsednika RSS: Priča da pijem i svašta radim
EPA-EFE/Tibor Illyes

Ona je, posle kraha nacionalnog tima u kvalifikacijama za Olimpijske igre, direktno okrivila Obradovića za taj neuspeh.

"Da mogu da vratim vreme, smenila bih ga još u decembru bez razmišljanja! Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu na pripremama", izjavila je Milena Delić.

Nije se dugo čekalo na odgovor Obradovića koji je u intervjuu za "Danas" demantovao ove navode.

"Ako mi je dozvoljeno da vam se pohvalim, ja sam magistar fizičke kulture, sa diplomom stečenom na prepodnevnim predavanjima. Uvrede i psovke ne priliče mom znanju, opštoj kulturi, zvanju i kućnom vaspitanju, ja tako ne komuniciram ni sa najbližima. Šta više, poznat sam po sitnim kaznama za takve prostote. Zato me od svega najviše vređa kada me kroz medije provlače kao bahatog primitivca", rekao je Obradović.

Obradović smatra da čelnici Saveza imali hrabrosti da ga smene, jer bi oni bili u problemu da nije izboren odlazak u Tokiju.

Zato su, prema njegovim rečima, jednostavno žrtvovali Olimpijske igre.

"Što nisi na vreme postavila nekog svog trenera, kod koga bi se devojke angažovale ne 110 nego milion odsto?! Ovako, ispada da me je bilo lakše smeniti bez plasmana na OI nego da smo završili u Tokiju. I pripremiti ekipu protiv Ljubomira i rezultata", pita se Obradović.

Sukob između selektora Obradovića i Delićeve očito traje još od 2012. godine.

"'Čula sam da pije i svašta radi', izrekla je po nečijem naređenju, a zna i sama da je provela više vremena u kafani nego ja. Uvek postoje dve istine, a posle svega mi je krivo što joj u januaru, na sastanku nas dvoje, nisam rekao da se raziđemo. Šta mi je rekla tom prilikom? Zamerila mi je što nemam kondicionog i trenera golmana u stručnom štabu, a ja, stari difovac, tako radim ceo trenerski vek. Podelila je sa mnom ideju da formira stručne savete za muški i ženski rukomet, ali nije izustila nijedno ime kada sam pitao ko će u njih. Bilo je govora i o trenerima mlađih kategorija, u smislu da ih ubuduće ne biraju šefovi A reprezentacija, protiv čega nisam imao ništa ukoliko to znači da se deli odgovornost za rezultate. Kod mene ne može svako da radi sa devojčicama i zato sam sam davao šansu ljudima koji ne flertuju, ne vređaju, ne popiju ni čašu piva... Na tom sastanku mi je prebačeno i da čuvam mesto za moju ćerku Mariju, iako je ona postala reprezentativka pre mene i dugo je povređena. Konverzacija je bila normalna, ali ponavljam, žalim što već tada nisam otišao" kaže Obradović.

Na kraju je istakao kako ni Saša Bošković nije odgovarao rukometašicama čak ni onda kada su bile vicešampionske sveta.

"Najbolje bi bilo da dame same izaberu selektora. Srpski rukomet se nikada neće ratosiljati ovakvih sukoba. Ovo je Srbija. Ni u Košarkaškom, Fudbalskom, Odbojkaškom savezu nije sve kako treba, samo oni imaju suptilnije metode. A rukomet ostaje sinonim za ratove sujeta i iznošenje prljavog veša", zaključio je Ljubomir Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve