Nova vest
Rukomet

Nedelja, 20.12.2020.

18:48

Selektor Hrvatske slavio bronzu, pa prozvao danskog kolegu

Reprezentacija Hrvatske ostvarila je najveći uspeh te zemlje u ženskom rukometu.

Izvor: MS

Autor: MS

Selektor Hrvatske slavio bronzu, pa prozvao danskog kolegu
EPA-EFE/BO AMSTRUP

Pobedom nad domaćinom Danskom, Hrvatice su došle do prve medalje – evropske bronze.

U vremenu slavlja selektor Nenad Šoštarić prisetio se izjave danskog kolene Jespera Jensena, koji je u najavi meča izjavio da bi odmah privatio meč za medalju sa Hrvatskom.

"Možemo da osvojimo bronzu. Ne moramo ništa novo da radimo da bismo pobedili Hratsku.. Da nam je neko ponudio ovo rekli bismo 'da'. Sigurno ćemo naći način za pobedu", govorio je Jensen.

Prevario se, a onda se naslađivao Šoštarić.

"Imali smo veliku motivaciju jer je njihov bivši selektor kazao da smo mi nešto nisko u rukometu. Njegova ekspertiza je loša. Dva puta se nije plasirao na Olimpijske igre i bio je dva puta četvrti na EP-u. Taj ekspert se našao govoriti o našim devojkama i Hrvatskoj'', kazao je Šoštarić nakon utakmice pa je nastavio:

"Ovo je ispisivanje istorije, ostaće upisano u analima hrvatskog sporta. Taktički smo odigrali odličnu utakmicu. Ovo je noć za slavlje i da Hrvatska slavi svoje heroine", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve