Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 10.09.2020.

13:24

Organizatori EP promenili plan

Utakmice Evropskog prvenstva za rukometašice u decembru umesto u tri norveška grada igraće se samo u Trondhajmu, saopštio je EHF.

Izvor: MS

Autor: MS

Organizatori EP promenili plan
EPA/Bjorn Larsson Rosvall

Sve utakmice biće odigrane u Spektrum Areni u Trondhajmu, gde je prvobitno trebalo da se odigra preliminarna faza takmičenja, uz kasniji prelazak u Stavanger odnosno, prestonicu Oslo (finalni vikend).

"U nameri da se smanji mogućnost infekcije, troškovi i putovanja ekipa i zvaničnih lica, Federacija Norveške se složila da sve utakmice, uključujući i finalni vikend, budu održani u Trondhajmu", stoji u saopštenju EHF.

Planirano je, ali još uvek nije zvanično potvrđeno, da kapacitet dvorane bude 200 gledalaca po utakmici, a šoš uvek nije poznato kako ce se rešiti danski deo turnira.

Rukometašice Srbije igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu 2020 u Trondhajmu, šestoplasirana selekcija sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Japanu sastaće se sa selekcijama u Holandije (4.12), Mađarske (6.12) i Hrvatske (8.12).

Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja na turniru koji će se održati od 3. do 20. decembra u Danskoj i Norveškoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve