Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 09.12.2019.

12:49

"Šutnuću joj toliko jako da će ući u gol zajedno sa loptom"

Srpska rukometašica Kristina Liščević rekla je da je njena ekipa pobedom protiv Nemačke u poslednjim trenucima utakmice pokazala da nikada ne odustaje

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Kapitenka Srbije je dodala da će dati sve od sebe da ispuni cilj i plasira se u olimpijske kvalifikacije.

"Velika pobeda. Čestitam devojkama na strašnom mentalnom sklopu u poslednjih pet minuta. Ovo je četvrta utakmica u kojoj smo pokazali da nikad ne odustajemo, da ćemo se boriti do kraja, da ćemo život ostaviti za bodove. Sve smo bliži Olimpijskim igrama, želimo što bolje mesto i da nam se ti snovi ostvare", rekla je Liščevićeva, preneo je Rukometni savez.

Rukometašice Srbije pobedile su Nemačku 29:28 u drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva u Kumamotou, golom Liščević u poslednjim trenucima utakmice iz sedmerca.

"Imali smo više kontrole u prvom nego u drugom, kada smo imali mnogo padova i prestali da radimo ono u čemu smo bili najbolji. Malo nam je opala kreativnost, imali smo par gluposti, šutevi preko gola, probijanja, možda sudije, možda nisu. Drago mi je da smo se izvukli iz svega toga mnogo jače nego Nemačka, koja je fantastična ekipa", navela je kapitenka Srbije.

Pročitajte još Danska iznenadila Holandiju – ima li Srbija čemu da se nada?

Upitana o sedmercu u završnici, Liščević je rekla da je bila smirena.

"Ono što je uvek u glavi, pomislila sam: 'Čekaj je što duže možeš, čim izabere stranu druga će biti slobodna gde god da šutnem. Drugo i da mi krene u istu stranu, šutnuću joj toliko jako da će ući u gol zajedno sa loptom"
, dodala je Liščevićeva.

Srbija će u trećem kolu igrati protiv Danske, od 10 časova u sredu.

"Danska je jak protivnik. Imamo slobodan dan, da se oporavimo i vratimo u igru na najbolji način", zaključila je srpska heroina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve