Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 09.12.2019.

08:54

Kako Srbija može do Tokija i koliko znači gol u poslednjoj sekundi?

Rukometašice Srbije su pobedom nad Nemicama došle korak bliže polufinalu Svetskog prvenstva, ali i nešto bliže Olimpijskim igrama.

Izvor: LN

Autor: LN

Kako Srbija može do Tokija i koliko znači gol u poslednjoj sekundi?
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Srpkinje su posle velike drame sa 29:28 srušile veliku Nemačku, pred poslednje kolo druge faze takmičenja.

Gol za pboedu postigla je Kristina Liščević, sedmercem u poslednjoj sekundi, i time podigla Srbiju na noge, ali ne samo to.

Srbija je sa dve pobede, protiv Južne Koreje i Nemačke, uspela da dođe blizu plasmana u drugu fazu, ali i dalje jako daleko...

Dosta toga će našim rukometašicama zavisiti od ostalih rezultata, počevši duelima Danska – Holandija (10.00) i Južna Koreja – Norveška (12.30), a onda tek, u sredu, treba da počne poslednje kolo.

Ono čemu gol Liščevićeve može da doprinese je plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre!

Naime, na OI u Tokiju naredne godine plasiraće se samo pobednik Svetskog prvenstva, ali će u tri kvalifikaciona turnira plasman izboriti šest najboljeplasiranih ekipa sa SP.

U Tokio su se za sada plasirali Francuska, Brazil, Južna Koreja i Angola – tako da će Srbija izboriti plasman u kvalifikacije ako bude šesta (u najgorem slučaju treća u Grupi 1), ili ako osvoji sedmo mesto, a ispred njih bude Južna Koreja (jako male šanse).

Ali, postoji još jedna "caka". Kontinent sa najboljim reprezentacijama na Svetskom prvenstvu dobiće još dva mesta za kvalifikacione turnire, a to će skoro sigurno biti Evropa, koja bi vrlo lako mogla da ima sve polufinaliste.

U tom slučaju Srbija će se u kvalifikacije za Tokio plasirati i sa četvrte pozicije u drugoj grupnoj fazi.

Sa tri kvalifikaciona turnira na Olimpijske igre ići će po dve ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve