Nova vest
Rukomet

Utorak, 07.05.2019.

21:02

"Svi igrači su dobili ispisnice, svi smo slobodni"

Svi rukometaši Vardara već su dobili ispisnice i traže nove klubove, izjavio je Timur Dibirov, jedan od ključnih igrača makedonskog šampiona.

Izvor: SV

Autor: SV

EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

On je za sajt Rukometne federacije Rusije (rushandball.ru) reka da je je sportski direktor igračima Vardara saopštio da posle završetka sezone tim više neće postojati.

Nas konstataciju novinara da se govori da ima ljudi koji su zainterasovani za spasavanje šampionskog tima, on je rekao da te priče "tretira kao glasine".

"Dobili smo dokumente i sada smo slobodni igrači. Jedina zvanična informacija je ona od direktora koji je najavio zatvaranje tima, pa svi igrači traže novi posao", rekao je Dibirov.

Makedonski sportski portal Ekipa navodi da je Mihajlo Mihajlovski (predsednik Seha lige i raniji prvi čovek Vardara) zamolio upravu tima da sačeka do 10. maja i da ne daje dokumente rukometašima, jer do tada namerava da "sastavi moćnu finasijsku konstrukciju" i sačuva tim.

Bivši predsednik Vardara se, dodaje se, nadao se da zadrži kostur tima makedonskog šampiona, koji bi pojačao sa nekoliko makedonskih reprezentativaca.

"U meduvremenu se pojačavaju napori za sastavljanje moćnog sponzorskog tima makedonskih kompanija, koji bi preuzeo rukovođenje klubom", piše Ekipa.

Vlasnik i direktor Vardara, ruski milioner Sergej Samsonjenko nedavno je najavio da će na kraju sezone prestati da finansira tim višestrukog makedonskog šampiona koji je pre dve godine osvojio i Ligu šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve