Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 21.01.2019.

10:00

Peruničić: Znam da smo najgori u istoriji, ali znam i zašto sam tu

Selektor Srbije Nenad Peruničić priznao je da je svestan najlošijeg plasmana na SP ikada i da sa igračima mora da radi na poboljšanju mentalnog sklopa.

Izvor: B92

Autor:B92

Peruničić: Znam da smo najgori u istoriji, ali znam i zašto sam tu
Foto: Getty Images

Srbija je u borbi za 18. mesto izgubila od Argentine 30:28 i na neslavan način završila šampionat.

"Naši igrači nisu velike zvezde, ali mogu da budu i treba da se dokazuju. Nisu mi se svidele neke stvari protiv Bahreina i Argentine, pokušavam da ih promenim jer uvek mora da postoji motiv. Rekao sam im "postoji moja selekcija i prirodna selekcija igrača" jer nisam zadovoljan reakcijom pojedinaca. Ne igra se za najviši plasman, svestan sam da je najgori u istoriji, ali sam ih svestan zbog čega sam ovde", rekao je Peruničić.

Utakmicu protiv Argentine, naglašava, poremetela je povreda srednjeg beka Stefana Vujića.

"Vodili smo do poslednjih pet minuta, a povreda Vujića je definitivno poremetila celu koncepciju. Desni bekovi bili su jako nesigurni, probali smo da kompezujemo pored mentalnog pražnjenja i žaljenja za drugom rundom. Ovi momci nemaju pravo da biraju utakmice i da kažu im je neka ispod časti", naveo je Peruničić i poručio da je za neke stvari potrebno vreme da se izgrade.

Kao najveći problem vidi brzopletost u igri, odnosno pripisuje je mentalnoj reakciji.

"Možemo da menjamo ceo sistem, ali igrači moraju sebe da menjaju ako misle da u najkraćem mogućem roku budemo još bolji".

Nabolji srpski rukometaš Bogdan Radivojević nastup na turniru u Nemačkoj i Danskoj ocenio je kao "tužan".

"Niko ne može da bude srećan zbog rezultata, daleko bilo... Moramo da popravimo puno stvari. Nadam se da ćemo se vratiti jači", zaključio je Radivojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve