Nova vest
Rukomet

Nedelja, 20.01.2019.

22:50

Peruničić: Povreda Vujića prelomila; Cupara: Mlad smo tim, biće bolje

Selektor Srbije Nenad Peruničić istakao je povredu Stefana Vujića kao ključni faktor poraza od Argentine.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Peruničić: Povreda Vujića prelomila; Cupara: Mlad smo tim, biće bolje
Foto: Getty Images

Srbija je izgubila 30:28 posle preokreta u poslednjih nekoliko minuta meča za plasman na Svetskom prvenstvu, pa je završila kao 18.

"Povreda Stefana Vujića u prvom poluvremenu je odredila nastavak utakmice. Bio je aktivan u prvom delu, ostali smo bez njega u rotaciji. Imali smo dobre odbrane golmana i stabilnu odbranu u jednom trenutku, ali brzopletost i nezrelost tokom čitavog ovog turnira, nije nas odvela u drugi krug, već do borbe za 17. mesto. To su sjajni argentinski igrači iskoristili. Zrelije igraju od nas, sigurnije i disciplinovanije. Zasluženo su pobedili", rekao je Peruničić.

Golman Vladimir Cupara najavljuje bolje igra selekcije u budućnosti.

"Nismo zaslužili da pobedimo, jer smo promašili neke važne šuteve na kraju. To je razlog pobede Argentine na kraju. Mlad smo tim, očekujem da budemo sve bolji i bolji u budućnosti", rekao je Cupara.

Selektor Argentine Manolo Kadenas je pohvalio svog kolegu sa klupe Srbije.

"Bilo je teško igrati poslednji meč na šampionatu, jer su igrači jako umorni. Čestitke Nenadu na onome što radi sa ovim mladim timom. Kao i za sve, potrebno je vreme",
rekao je Kadenas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve