Nova vest
Rukomet

Subota, 19.01.2019.

16:45

Rusija i Katar igraju za 13. mesto na Svetskom prvenstvu

Muške rukometne reprezentacije Rusije i Katara igraće meč za 13. mesto na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj.

Izvor: PT

Autor: PT

Rusija i Katar igraju za 13. mesto na Svetskom prvenstvu
Foto: Getty Images

Format takmičenje je takav da ekipe koje u grupnoj fazi nisu obezbedile plasman u drugu rundu igraju takozvani Prezident kup.

Najbolje četvrtoplasirane ekipe igraju za plasman od 13. do 16. mesta, petoplasirane 17-20, odnosno poslednjeplasirane od 21. do 24. pozicije.

Rusija i Katar su završili na četvrtom mestu i igrale su protiv Makedonije, odnosno Čilea, koji su takođe zauzeli pomenutu poziciju u svojim grupama.

"Zbornaja komanda" savladala je Makedoniju sa 30:28, dok je Katar bio bolji od Čilea sa 37:27.

Kada je reč o timovima koji se bore za poslednja mesta, Koreja je pobedila Japan sa 27:25, dok je Saudijska Arabija savladala Angolu 34:29.

Naši reprezentativci igraju od 18 časova protiv Bahreina u meču koji može da im omogući da se bore za sedmnaesto mesto na Svetskom prvenstvu. U drugom meču igraju Austrija i Argentina.

U subotu se nastavlja i glavni žreb, a sastaju se Francuska - Španija (18h), Tunis - Švedska (18h), Danska - Mađarska (20.30) i Nemačka i Island (20.30).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve