Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 17.01.2019.

21:20

Peruničić: Nikako razočaranje, samo lekcija

Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić rekao je da je utakmica protiv Nemačke mnogo značila za njegov mladi tim i da je rezultat lekcija, a ne razočaranje.

Izvor: PT

Autor: PT

Peruničić: Nikako razočaranje, samo lekcija
Foto: Getty Images

"Utakmica koja je za mladu ekipu Srbije mnogo značila. Jedno novo dokazivanje. Imali smo najjaču grupu i to je za sve nas bio veliki izazov. Svesni da stvaramo nešto novo, nešto što sam želeo da uradim, da promenim strategiju i nacionalni tim. Što se tiče karaktera i ogromnog motiva, tu su momci bili zaista na nivou. Rekao sam im, nikako razočaranje, samo lekcija. Verujem da ćemo biti u skorije vreme još bolji. Uprkos mojim sportskim željama, biću realan, ovaj tim je bio kompletan samo osam treninga pre početka takmičenja", rekao je Peruničić na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je završila takmičenje u grupnoj fazi Svetskog prvenstva porazom od domaćina Nemačke rezultatom 31:23.

Peruničić je čestitao svojim igračima, dok je Nemačkoj poželeo mnogo sreće u daljem takmičenju.

Reprezentativac Miljan Pušica rekao je da ekipa mora da nauči iz učešća na svetskom šampionatu.

"Važno takmičenje za nas, naše iskustvo i napredak u budućnosti. Moramo da naučimo iz svega ovoga i da napredujemo, mentalno i fizički. Moramo da ispravimo te sitne greške. Iz toga ćemo samo napredovati kako želimo", rekao je Pušica.

Srbija će takmičenje nastaviti u borbi za plasman od 17. do 20. mesta, a prvi rival biće joj Bahrein.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve