Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 10.01.2019.

18:58

"Orlovi" počinju nastup na SP – prvi izazov Rusija

Rukometaši Srbije u petak počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu, a prvi rival u Grupi A će im biti Rusija od 18 časova.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: RSS

U prvom meču Grupe A jedan od domaćina turnira Nemačka je bila ubedljiva protiv Koreje 30:19, a u trećem meču u Berlinu se u petak od 20.30 sastaju Francuska i Brazil.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je da je cilj njegove ekipe prolazak u drugu fazu Svetskog prvenstva.

"Lepo je doći posle toliko godina na veliku scenu. Igrači su svesni da mi ovde nismo došli da bismo se samo, eto tako, pojavili. To im je potencirano, rečeno, imamo ambiciju već od prve utakmice sa Rusijom u kojoj želimo pobedu", rekao je Peruničić.

Srbija danas igra prvi meč na Svetskom prvenstvu u rukometu. Orlovi, koje vodi Nenad Peruničić, nalaze se među autsajderima, pa je kvota na pobedu protiv Rusije (utakmica počinje u 18.00) 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Rusija.

Peruničić se posle 16 godina vraća na veliku scenu, ali u drugačijoj ulozi. Nekada jedan od najboljih levih bekova sveta osvojio je u reprezentativnoj karijeri dve bronzane medalje, a tačno dve decenije posle odličja u Egiptu vodiće nacionalni tim sa klupe.

"Prolazak u drugi krug je naša ambicija. Sve što bi bilo drugačije je moja odgovornost i veliko razočaranje za mene i za sve igrače. Nismo gledali slabije ili jače protivnike. Prema svakom će biti isti pristup. Nemamo pravo na drugačije razmišljanje. Ovi momci su dobili priliku koju moraju da poštuju. Iako su mladi, to ne znači da imaju vreme. Moraju odmah da pokažu zbog čega su tu. Porazi su moji porazi, a pobede su pobede igrača", rekao je Peruničić.

Selekciju Rusije predvodi Eduard Kokšarov, dok je trener golmana nekadašnji srpski selektor Dejan Perić. Rusi su u pripremi za SP u dva meča sa Švedskom ostvarili ubedljiv poraz i remi.

"Sve prijateljske utakmice znaju da budu varljive. Koliko god odigraš fantastičnu prijateljsku, zvanično takmičenje je nešto potpuno drugačije. To donosi novu težinu, svetlost reflektora, igranje u arenama. Možeš i 15 golova da pobediš u prijateljskom meču, to ništa ne znači, jer na startu možeš da izgubiš i od slabijeg. Videli smo šta je bilo dobro, šta nije, zašto smo se okupili", rekao je Peruničić.

"Igrači moraju da budu svesni da su određeni od svih kandidata da predstavljaju svoju zemlju. Taj grb nosi veću simboliku. Moraju da prihvate reprezentaciju na taj poseban način", istakao je selektor Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve