Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 29.10.2018.

17:35

Grčka iznenadila Makedonce: Ovo je sraman poraz i šamar za sve nas

Rukometaši Grčke pobedili su Makedoniju sa 28:26 (12:13), u utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Grčka iznenadila Makedonce: Ovo je sraman poraz i šamar za sve nas
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Najefikasniji u reprezentaciji Makedonije bio je Kiril Lazarov sa sedam golova, Filip Taleski je dao šest, Dejan Manaskov četiri, a golman Nikola Mitreski je imao 12 odbrana.

U timu ; Grčke najefikasniji je bio Malios sa osam golova, Milanis je dao šest, a golman Cilimpars je imao 15 odbrana.

Neočekivani neuspeh nacionalne selekcije od rukometnog autsajdera mediji u Makedoniji su ocenili "sramotom veka", "šamarom", "kiksom velikim kao planina", a jedan od naslova na onlajn medijima glasi: "Makedonske zvezde potamnele od Grka".

Portal Sport (sport1.mk) naveo je da je Grčka, reprezentacija koja je pre tri dana izgubila od Islanda sa 14 razlike, sada bila dovoljno dobra da pobedi Makedoniju.

"Iako kvalitetniji i igraju u daleko zvučnijim klubovima, makedonski rukometaši nisu našli način da ukrote motivisane Grke", ocenio je taj sportski portal.

Kapiten Makedonije Kiril Lazarov je posle utakmice rekao da je razočaran, jer je makedonska reprezentacija odigrala veoma slab meč, daleko ispod svog nivoa.

"Podbacili smo na meču koji smo morali da dobijemo, ovo je sraman poraz i šamar za sve nas. Ima još da se igra u kvalifikacijama, šanse za EP uopšte nisu izgubljene, ali mora da se promeni pristup u narednim duelima", rekao je Lazarov.

Makedonski selektor Raul Gozales rekao je da je igra njegovih rukometaša protiv Grčke bila "katastrofa".

"Nismo igrali dobro ni u napadu, ni u odbrani", rekao je Gonzales.

Utakmica kvalifikacija za EP Grčka-Makedonija odigrana je u mestu Kožani u severnoj Grčkoj, 100 kilometara južno od granice sa Makedonijom, kod Bitolja, pod posebnim merama obezbedjenja, a makedonski rukometaši su na teren izašli bez ikakvih obeležja zbog osetljivih odnosa dve susedne zemlje.

Meču u dvorani "Lefkovirisi" su mogli da pristvuju samo akreditovane i pozvane osobe, a na tribinama dvorane je bilo 200 do 300 gledalaca, medju kojima zvaničnici dve federacije, njihovi gosti, lokalni političari.

Makedonija posle dva kola ima jednu pobedu i poraz, a u trećem kolu igra protiv Islanda, koji je pobedio Grčku i Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve