Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 13.09.2018.

11:55

Bivši prvak Evrope RK Borac stavio katanac – Banjalučani krive Dodika

Rukometni klub Borac iz Banjaluke, bivši šampion Evrope i jedan od najtrofejnijih klubova na ovim prostorima, prestao je sa radom.

Izvor: B92

Autor:B92

Bivši prvak Evrope RK Borac stavio katanac – Banjalučani krive Dodika

RK Borac je ugašen zbog teške finansijske situacije i nemogućnosti da se obezbedi normalno funkcionisanje.

Od četvrtka nijedna selekcija rukometnog kluba Borac neće trenirati, a iz uprave kluba je saopšteno da su ostali bez ikakve podrške, te da su poslednje dve sedmice seniori trenirali u Čelincu, udaljenom 20-tak kilometara, a omladinske selekcije u parku "Mladen Stojanović".

"I pored maksimalnog napora Upravnog odbora, nismo uspeli da obezbedimo uslove za rad, klub nema uslove ni u jednom pogledu i zbog toga smo primorani na radikalne poteze", naveli su iz uprave Borca.

Direktor crno-plavih Vladimir Branković je najavio da će svi timovi biti u pogonu kada se steknu minimalni uslovi da se trenera, ali naglašava da bez pomoći grada i države to neće biti moguće.

"Tražili smo sastanke sa predstavnicima institucija, još čekamo pozive na sastanke... Znam da se bliže izbori u BiH, ali moramo živeti i pre i posle izbora", rekao je Branković.

Branković smatra da Borac ima dobar igrački kadar, koji bi mogao da prezimi u Evropi (Borac bi trebalo da nastupi u Kupu izazivača protiv azerbejdžanskog Bakija u oktobru), ali bi lako mogao i da ostane bez mesta na međunarodnoj sceni.

Na banjalučkom Trgu Krajine navijači Borca su postavil transparente na kojima je ispisano: "Stop rušenju banjalučkog sporta" i "Borik ne zaboravljamo".

Drugim transparentom aludirali su na 30. mart 2000, i košarkaški meč u Sportskoj dvorani "Borik" između Igoke iz Laktaša i banjalučkog Borca, kada je obezbeđenje tadašnjeg premijera RS Milorada Dodika fizički napalo navijače Borca.

Posle tog događaja krenula je propast košarkaškog kluba Borac, dok je Igokea nastavila sa uspesima i sada se takmiči u ABA ligi.

Pre pola godine zbog nemogućnosti da izmiri finansijske obaveze iz Premijer lige BiH ispao je fudbalski klub Borac, mada je u takmičarskom delu obezbedio opastanak u ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve