Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 04.06.2018.

10:22

Obradović: Ostvarili smo zacrtani cilj

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je njegova ekipa osvajanjem prvog mesta u grupi ostvarila zacrtani cilj.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Obradović: Ostvarili smo zacrtani cilj
Foto: rss.org,rs

"Ostvarili smo zacrtani cilj osvajanjem prvog mesta u grupi", rekao je Obradović, prenosi Rukometni savez Srbije.

Srbija je osvojila prvo mesto u grupi pošto je u Nišu u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobedila Makedoniju sa 35:30.

"Imali smo veliki broj tehničkih grešaka danas, koncentracija je na nižem nivou u odnosu na koji treba da bude. Makedonija je pružila jak otpor... Lepa utakmica koja se završila povoljno za nas. Čestitam devojkama odlazak na EP, a Makedoniji želim sve najbolje u sledećem kvalifikacionom ciklusu", rekao je Obradović.

Rukometašice Srbije su kvalifikacije završile sa pet pobeda i porazom, dovoljno da se nadju ispred četvrte reprezentacije sveta, Švedske, i tako izbore povoljnije mesto pred žreb koji će se održati 12. juna u Parizu.

"Čestitam saigračicama na dobroj igri. Prvo poluvreme nismo mogli da se rezultatski odlepimo, Makedonija je pružila dobar otpor i čestitam im na dobroj partiji. Idemo na EP i s nestrpljenjem čekamo žreb 12. juna", rekla je srpska reprezentativka Jelana Lavko.

Selektor reprezentacije Makedonije Sime Simovski rekao je da njegova ekipa fizički nije dovoljno spremna da bi parirala selekciji kao što je Srbija.

"Srbija je zasluženo zauzela prvo mesto s obzirom na kvalitet selekcije", rekao je Simovski i poželeo Srbiji mnogo uspeha na Evropskom prvenstvu.

I rukometašica Makedonije Elena Djordjievska poželela je Srbiji dobar plasman na šampionatu u Francuskoj.

"Počeli smo dobro u prvih 20 minuta, posle je usledio pad. Dozvolili smo i u drugom poluvremenu da bude padova u napadu, ali želeli smo da igramo ovu utakmicu zato što je poslednja, iako nije imala neko značenje za nas", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve