Nova vest
Rukomet

Nedelja, 13.05.2018.

19:59

Drama i ludnica u Mađarskoj – Srpkinje bez evropske krune

Rukometašice Đera odbranile su titulu Lige šampiona, pošto su u finalu posle drame i produžetaka pobedile Vardar sa 27:26.

Izvor: PT

Autor: PT

Drama i ludnica u Mađarskoj – Srpkinje bez evropske krune
StarSport

Srpska rukometašica Andrea Lekić nije uspela da makedonskom timu donese titulu, iako je njenim golom Vardar poveo sa 20:19 u završnici regularnog dela meča.

Ipak, Brazilka Amorim je uspela da donese izjednačenje Đeru i otišlo se u dodatnih 10 minuta.

Tamo je Vardar stalno bio u zaostatku, ali su na kraju imali priliku za izjednačenje u završnim sekundama meča. Lekić, koja je igrala neverovatno, povela je loptu i na pet sekundi do kraja odlično dodala do Andree Čarnađi.

Međutim, mlada pivotmenka nije uspela da iskoristi zicer, pošto je njen pokušaj odbranila Kiš. Tako su Andrea Lekić i Dragana Cvijić ostale bez evropske krune, drugu godinu zaredom.

Lekićeva je meč završila sa šest golova iz osam pokušaja, dok je Cvijićeva bila strelac jednog gola. Andrea je bila najefikasniji u poraženom sastavu, dok je Đer do trijumfa predvodila Kornelija Grot sa osam golova.

Pored Grot apsolutni heroji su Eduarda Idalina Taleska Amorim koja je postizala najvažnije golova u završnici, kao i golman Eva Kiš koja je odbranila krucijalni šut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve