Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 16.04.2018.

10:25

Vardar suvereno vlada regionalnim rukometom

Rukometaši Vardara odbranili su titulu šampiona regionalne SEHA lige pred oko 5.000 navijača u Skoplju.

Izvor: AK

Autor: AK

Vardar suvereno vlada regionalnim rukometom
Foto: Getty images

Aktuelni šampion Evrope Vardar je u finalu F4 na svom parketu savladao PPD Zagreb sa 26:24 (14:13).

Skopski tim je titulu osvojio bez ijednog poraza. Tačnije, Vardar nije izgubio na "Jadranu" od 13. decembra 2016. godine.

Zagreb je od prvog minuta morao da juri zaostatak, Vardar je u pojedinim trenucima imao i četiri gola prednosti, ali su gosti uspeli da smanje na samo jedan zaostatka posle prvog poluvremena.

U sličnom ritmu se igralo i u drugom delu, Vardar je "bežao", Zagreb jurio, da bi u 45. minutu izjednačio na 19:19. Međutim, pet minuta kasnije, pri vođstvu 21:20, Vardar pravi seriju 4:0 i rešava meč.

Vardar su do titule predvodili Dainis Kristopans i Luka Cindrić (MVP F4) sa po pet golova, dok su po tri postigli Ivan Čupić, Vuko Borozan i Timur Dibirov, a na golu je odličan bio Arpad Šterbik sa osam odbrana.

Zagreb je predvodio Zlatko Horvat sa osam pogodaka (sedam sedmecara), a po tri su dali Domagoj Pavlović, Damir Bičanić i Valentino Ravnić.

Skopski tim je četvrti put osvojio SEHA ligu, dok je Zagreb ostao na jednoj tituli iz 2013. Prepstale dve je osvojio mađarski Vesprem.

Ovo je bio sedmi F4 SEHA lige, a na svakom su Vardar i Zagreb imali susret. Makedonci vode protiv Hrvata sa 5-2 u pobedama.

U utakmici za treće mesto Celje je pobedilo Meškov Bres 31:28. Srbiju su u SEHA ligi ove sezone predstavljali Dinamo i Vojvodina koji su takmičenje završili na poslednja dva mesta sa po samo dve pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve