Nova vest
Rukomet

Subota, 07.04.2018.

18:48

Rukometaši ponovo poraženi od Nemačke

Reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke 23:29 (9:15) u drugom prijateljskom meču u okviru EHF nedelje pred 10.891 navijača u Dortmundu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Rukometaši ponovo poraženi od Nemačke
Starsportphoto

Srpski reprezentativci su pružili solidan otpor bronzanoj selekciji sa prošlih Olimpijskih Igara u Riju u utakmici koja je počela minutom ćutanja za preminulu legendu srpskog i svetskog rukometa Branislava Pokrajca.

Najbolji deo viđen je u poslednjih 15 minuta kada su "Orlovi" sa 21:12 zapretili serijom 6:1 i stigli na 22:18 (49.).

Najefikasniji u redovima oba tima bio je sjajni Uve Genshajmer koji je meč završio sa devet golova iz isto toliko pokušaja. U srpskom taboru, Mladen Šotić je postigao pet, a Miljan Pušica četiri gola, uz dobru rolu Svetislava Verkića na golu.

Kao i u meču u Lajpcigu /26:19), imali su izabranici selektora Ljubomira Obradovića problema na postavljenu visoku odbranu Nemaca u prvom poluvremenu. Nadovezala se na to i povreda Draška Nenadića, koji je morao da napusti teren sredinom prvog dela posle jedne odbrambene akcije. Šansu je srpski sastav pronalazio preko pivotmena Živana Pešića i levog krila Mladena Šotića. Nemce je predvodio nepogrešivi superstar Uve Genshajmer, koji je već do 17. minuta postigao šest golova (11:5).

Dominacija Nemaca viđena je do 45. minuta (22:13), kada je novoformirani srpski sastav pokazao karakter i u par akcija naterao selektora domaćina Kristijana Prokopa da zatraži tajm-aut posle serije golova Pušice, Zelenovića i Šotića (22:17).

Smanjio je Šotić na 22:18 u 49. minutu, ali pobeda Nemaca nije bila ugrožena. Kun i Grecki su golovima u poslednjih desetak minuta osigurali trijumf svog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve