Nova vest
Rukomet

Petak, 23.03.2018.

20:00

MUP zabranio i ostale utakmice tzv. Kosova u Beogradu

MUP Srbije odložio je i preostale utakmice juniorske selekcije takozvanog Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Đeru.

Izvor: B92

Autor:B92

MUP zabranio i ostale utakmice tzv. Kosova u Beogradu
Foto: B92

Veliki rukometni skandal nastao je kada je odlučeno da će Srbija igrati protiv tzv. Kosova u Kragujevcu, bez intoniranja himne i isticanja nacionalnih simbola.

Rukometni savez je prihvatio takvu situaciju, potom je pod pritiskom javnosti turnir prebačen u Kovilovo, a onda je duel dve ekipe otkazan iz bezbednosnih razloga.

Evropska rukometna federacija (EHF) suspendovala je RSS i zabranila učešće juniorkama naše zemlje, a u saopštenju je istakla da će se ostali dueli neometano organizovati. Ipak, demanti MUP-a je stigao veoma brzo.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da se, osim današnje kvalifikacione utakmice za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova, neće odigrati ni utakmice između takozvanog Kosova i Norveške u subotu i meč sa Slovačkom u nedelju", stoji u saopštenju.

Razlog za ovakav potez je jednostavan – izbegavanje nasilja.

"Napominjemo da je odluka o otkazivanju navedenih utakmica doneta kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost sukoba između policijskih službenika Ministarstva i naših građana", dodaje MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve