RSS o sukobu igrača i selektora: Godinama se suočavamo s problemima

Rukometni savez Srbije oglasio se posle međusobnih prepucavanja igrača i selektora 'Orlova' Jovice Cvetkovića.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Starsport
Starsport

Cvetković prozvao igrače da su lumpovali po Zagrebu, u RSS zatečeni

"Selektor' na alkohol potrošio 1.200 evra, pijan napao i Škrbića"


Srpski rukomet: Direktori se tukli na tribini

Selektor i igrači međusobno su se optuživali za neuspeh na Evropskom prvenstvu.

Rukometni savez Srbije oglasio se saopštenjem u kom apeluje na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta.

Saopštenje RSS prenosimo u celosti:

"Rukometni savez Srbije apeluje na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta. Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor- reprezentativci, ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu.

Rukometna organizacija u Srbiji se suočava već godinama sa problemima koji su brojni i vidljivi, ali za čije rešavanje je mesto naša kuća rukometa i organi Rukometnog saveza Srbije. Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana.

Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije koja će biti održana u toku naredne nedelje.

U nadi da svi akteri u rukometnom sportu shvataju punu odgovornost izgovorenih reči, kao i njihov uticaj na buduće naraštaje, pozivamo još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dete koje juri za rukometnom loptom".

Rukomet