Nova vest
Rukomet

Utorak, 23.01.2018.

23:00

Makedonci "prokockali" šansu, bez borbe za medalju

Rukometna reprezentacija Češke pobedila je u Varaždinu selekciju Makedonije sa 25:24 (11:13) u pretposlednjem kolu Grupe II Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Makedonci
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Češka je sada četvrta na tabeli sa četiri boda, dok je Makedonija poslednja sa tri i izgubila je šanse za plasman u polufinale.

Rukometaši Makedonije su vodili tokom većeg dela utakmice, u drugom poluvremenu su u tri navrata imali i četiri gola prednosti, a u 42. minutu su stigli i do maksimalnih pet. Česi se, ipak, nisu predavali, pa su tri minuta pre kraja meča stigli do prvog vođstva.

Minut i po pre kraja poveli su 25:24 i to su odbranili do kraja.

Makedonci imaju za čime da žale, jer su propustili veliku šansu da stignu makar do boda i ostanu u trci za polufinale, ali je golman Češke Tomas Mrkva obranio sedmerac Dejanu Manaskovu nakon isteka 60. minuta.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Pavel Horak sa osam golova, dok je kod Makedonaca najbolji bio Filip Taleski sa pet.

Rukometaši Danske su, pred poslednje kolo, prvi na tabeli Grupe II sa šest bodova, Španija i Nemačka, kao i Češka, imaju po četiri, a Slovenija tri.

U poslednjem kolu sastaće se Slovenija - Češka, Makedonija - Danska i Nemačka - Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve