Nova vest
Rukomet

Sreda, 17.01.2018.

14:30

EHF spremio kazne: Suspenzije za Vujovića i sudije?

Sudijski par koji je dospeo u centru pažnje zbog suđenja na meču Slovenije i Nemačke mogao bi da bude suspendovan sa Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

EHF spremio kazne: Suspenzije za Vujovića i sudije?
Foto: Tanjug/Monika Skolimowska/dpa via AP

Slovenija je remizirala sa Nemačkom 25:25, tako što su sudije svirale sedmerac Nemcima u poslednjoj sekundi, jer su procenile da je Blagotinšeg smetao rivalu prilikom kretanja sa centra, nakon vodećeg gola Slovenije.

Pravilnik IHF kaže da sudije imaju pravo da donesu određene mere protiv nesportskog ponašanja u poslednjem minutu. Ukoliko sudije procene da je igrač zasmetao protivniku da izvede poslednji udarac(napad) koji može odlučiti ishod, onda mogu da dosude sedmerac jer nema vremena za isključenje.

Index. hr piše da su nemački mediji nezvanično saznali da je EHF odlučio sa suspenduje sudije spornog meča, kao i selektora Slovenije.

Razlog za to jeste sporna izjava koju je Vujović dao posle utakmice.

Nakon što je Nemcima dosuđen sedmerac nakon isteka vremena, Vujović je sam stao na gol kao da će on braniti.

"Hteo sam da se našalim. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa, pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smešnim jer ga vode debili", rekao je Vujović.

Slovenija bi u sredu trebalo da igra sa Crnom Gorom, a dovoljan joj je i remi da se plasira u drugu fazu takmičenja u Zagreba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve