Nova vest
Rukomet

Utorak, 16.01.2018.

17:45

Umalo do čuda – Srbija pobedila Island, Švedska odigrala za nas

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je sa 29:26 Island u svom poslednjem meču u grupi A Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Umalo do čuda – Srbija pobedila Island, Švedska odigrala za nas
rss.org.rs

Srbija je imala sedam sekundi da dođe do gola kojim bi se plasirala u narednu rundu, ali je Nenadiću Gustavson odbranio šut.

"Orlovi" su prošli dalje pošto je Švedska pobedila Hrvatsku sa 35:31.

Izabranici Jovice Cvetkovića nisu imali sreće u poslednjem napadu, pošto je lopta umalo prešla gol liniju.

Srbiji je bila potreban pobeda od četiri gola jer bi u tom slučaju imala bolju međusobnu razliku od Islanda, ma šta se desi na meču Hrvatske i Švedske.

Ovako, našima je prolaz obezedila Švedska koja je slavila protiv Hrvatske.

Utakmica je otvorena u brzom ritmu ali su za razliku od meča sa Hrvatskom i Švedskom, "Orlovi" dobro odgovorili. Videli smo rezultatsku klackalicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a briljirali su golmani Cupara i Gustavson.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 12:12.

A u nastavku meča, prava drama. Loše su naši krenulo drugo poluvremen, pravili su neke glupe greške, pa je tako Island vodio većinom tog perioda.

Međutim, iskočio je "x" faktor mladi Jovanović koji je probudio "Orlove" u napadu, dok se u odbrani zaigralo dosta čvršće.

Srbija je na deset minuta do kraja uspela da izjednači, iako je gubila sa četiri gola zaostatka.

Izabranici Jovice Cvetkovića odlično su zaigrali i polako su počeli da se nadaju velikoj pobedi. Na minut do kraja bio nam je potreban gol, a kako je Island nije iskoristio napad, imali smo veliku šansu.

Iskreirana je dobra akcija, Nenadić je dobro šutirao ali nije imao sreće... Lopta je išla u noge Gustavsonu i umalo da je prošla iza gol linije, međutim nije. Golman Islanda ju je zaustavio, pa su tako Islanđani slavili.

Najefikasniji kod nas bili su Šešum i Radivojević sa pet golova, dok je kod Islanda Sigurdson postigao osam.

KRAJ Srbija nije uspela da se ovim putem plasira direktno u narednu rundu. Šut Nenadiću na sekundu do kraja obranio je sjajni Gustavson.

59' BRAVOOO, gol Ilića! Srbija ima +3, 29:26. Još malo do kraja... Još gol nam fali za plasman uz drugi krug takmičenja.

58' Loša odluka sudija... Dosuđen je faul u napadu za Srbiju. Napad ima Island. Ukradena lopta Srbije i gol Radivojevića, 28:26.

57' Au.... Neverovatno. Palamarson je iz nemoguće pozicije postigao gol, ali je potom Marsenić ponovo doneo prednost Srbiji, 27:26.

55' Velika greška Zelenovića, napad imaju Islanđani. Karason pogađa prečku. Napad je za nas. Mladi Jovanović ponovo je odigrao dobro u napada i iznudio sedmerac – gol je postigao Ilić, 26:25.

53' Island je dugo držao loptu... Imali su sreće protivnici, lopta se od stative odbila oept do njih. I naravno, gol je pao za izjednačenje, 25:25.

52' Tajm-aut zatražio je Cvetković. Srbija ima posed. Kakva golčina mladog Jovanovića, 25:24. Dečko ima samo 19 godina.

51' Dva brza gola na obe strane. Prvo je Karason pogodio za 23:24, a potom je Jovanović zatresao mrežu, 24:24. Srbija je odbranila napad.

50' Srbija je totalno uhvatila priključak. Gol je sa krila pogodio Radivojević za 23:23. Još smo u igri.

49' Šešum je ukrao loptu i smanjio na samo gol zaostatka, 22:23.

48' Nenadić je opet realizovao sedmerac, 20:22. Kristjanson je pogodio sa pivota za 20:23, a onda je Jovanović uzvratio sa bekovske pozicije, 21:23.

45' Nenadić pogađa sedmerac za 19:21. Karason je promašio, a potom je Nenadić napravio korake. Usledila je kontra Islanda i gol postiže Gunarson, 19:22.

44' Srbija smanjuje na samo -2. Gol je postigao Radivojević, 18:20. Srbija je primila gol sa igračem manje, pa je tako ponovo +3 za Island, 18:21.

43' Zelenović smanjuje na -3, nakon što su Islanđani postigli gol za +4. Srbija sada ima igrača više.

42' Island igra odlično u odbrani, a Srbija im poklanja lopte. Cupara ponovo odlično brani, ali ostali saigrači ne znaju da ga isprate.

40' Srbija po prvi put zaostaje tri gola... Moglo je da bude i četiri, ali je Cupara odbranio zicer Sigurdsonu, 16:19.

39' Zalenović je poslao loptu preko gola, a onda postiže Kristijanson, 15:18. Šešum smanjuje na 16:18.

38' Imala je Srbija priliku za izjednačenje, ali je zicer ponovo odbranio Gustavson. U narednom napadu Palmarson pogađa za 15:17.

36' Island je prvi put na meču imao dva gola prednosti 13:15. Radivojević smanjuje na 14:15, a potom Karason povišava na 14:16.

34' Srbija je primili gol za igračem više, 13:14, a potom nije iskoristila napad...

33' U narednom napadu Palmarson donosi izjednačenje Islandu, 13:13. Gustavson brani odlično, ovoga puta odbranio je šut Đorđića.

31' Đorđić je prvi put na parketu na ovom meču i odmah postiže gol 13:12. U narednom napadu Srbija se odbranila.

POLUVREME Srbija je primila gol na šest sekundi do kraja poluvremena. "Orlovi" su odigrali dobro prvo poluvreme, ali bilo je sitnih grešaka.

29' Dugo je trajao napad Srbije za vođstvo i dočekali smo ga. Šešum šalje bombu i postiže gol, 12:11. Posle tajm-auta Islanda dosuđen je sedmerac za našeg protivnika – Cupara je odbranio penal.

27' Ilić je promašio zicer, tj. sjajno je odreagovao Gustavson, to je njegova deseta odbrana. Na sreću ni Island nije iskoristio napad.

25' Tajm-aut za Srbiju i igrač više – Smarason je isključen zbog povlačenja Zelenovića. Vujić se odlično snašao i postigao gol, 11:11.

24' Prvi poen za Bogdana Radivojevića. Igra se gol za golom u Splitu, 10:10. Sigurdson pokazuje klasu i donosi novo vođstvo Islanđanima, 10:11.

22' Srbija je kompletna. Pogodak je postigao Petar Nenadić, 9:9. Cupara odlično brani na ovom meču. Island ponovo vodi, gol postiže Sigurdson, svoj peti, 9:10.

20' Srbija ponovo pravi sitne i pomalo glupe greške. Radivojević je promašio šut sa celog terena, a onda je i Šešum isključen. Palmarson donosi prednost Islandu, 8:9.

18' Sigurdson donosi izjednačenje Islandu, a na drugoj strani isključen je Karason, 8:8. Ipak, Srbija prvi napad sa igračem manje nije iskoristila...

16' Srbija je izvela odličnu akciju, Vujić je pokušao, ali je njegov šut odbranio Gustavson. Istom merom uzvratio je i Cupara koji je odlično odbranio.

15' Srbija ponovo ima igrača manje i ponovo je Marsenić isključen. Sedmerac je pogodio Gunarson, 7:8.

14' Nenadić je pre nekoliko minuta ušao u igru, nakon što nije startovao meč. Zelenović je veoma razigran i postiže gol za 8:6.

13' Srbija je kompletna i nije primila gol sa igračem manje. Radivojević nije uspeo da donese Srbiji +3. Na drugoj strani Gunarson pogađa za -1, 6:7.

11' Srbija igra sa igračme manje, pošto je Marsenić isključen. U prvom napadu Islanda uspeli smo da se odbranimo. Potom nismo dali gol, ali smo se opet odbranili.

10' Srbija ponovo ima prednost. Nemanja Ilić sa krila postiže svoj drugi gol na meču, 6:5. Sjajan gol Šešuma za 7:5. "Orlovi" izgledaju veoma dobro na terenu.

8' Marsenić sjajno reaguje i postiže gol za 5:4. Posle sedmerca Gunarson pogađa za 5:5.

6' Gudmundson je promašio za izjednačenje. Potom je Zelenović promašio, a Island istrčao kontru i Sigurdson postigao treći gol na meču, 4:4.

5' Srbija je odigrala još jednu odličnu odbranu. Cupara je potom poslao pâs ka Iliću koji je pogodio za 4:2. Island je brzo uzvratio preko Sigurdsona, 3:4.

4' Prvo vođstvo za Srbiju na meču. Drugi gol Zelenovića, 3:2.

3' Naš desni bek Zelenović postigao je lep pogodak za izjednačenje 2:2. Cupara je odlično reagovao na golu i sprečio Islanđane da dođu do gola.

1' Prvi napad na meču ima Island. Protivnik vodi sa 1:0, nakon što je Kristijanson pogodio mrežu, 0:1. Vujić u narednom napadu uzvraća za 1:1.

18.00 Još 15 minuta je do početka utakmice. Ovom meču prethodile su neke burne reakcije, ne samo u vezi sa Srbijom, već i sa Slovenijom.

* Bruka u Splitu – selektor u klinču sa Škrbićem, Nenadić se povlači

* Cvetković: Moraćemo da pretrčimo Island...

* Opet te sudije - Vuja stao na gol, remi Slovenaca

* Vujović: Napravili cirkus od rukometa, vode ga debili!

* VIDEO: Poslednja akcija SLO – NEM, šta kažu pravila?

* EHF odbio žalbu Slovenije, prete napuštanjem EP!

* Dončić i Dragić: Sramota!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve