Nova vest
Rukomet

Utorak, 16.01.2018.

09:39

Kako do +4 protiv Islanda? (ANKETA)

Rukometaši Srbije igraju protiv Islanda od 18:15 meč za "biti il' ne biti" na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Kako do +4 protiv Islanda? (ANKETA)

Posle dva ubedljiva poraza, 32:22 od domaćina i 30:25 od Švedske, "Orlovi" moraju da pobede drugi skandinavski tim ako žele u narednu fazu takmičenja.

Međutim, nije dovoljna samo pobeda, nego ona mora biti ostvarena sa najmanje četiri gola razlike, kako bi Srbija bila ispred Islanda u međusobnom skoru.

"Ziceri su nas koštali pobede protiv Švedske. Imali smo priključak za minus jedan, nismo iskoristili par šansi. Zakuvalo bi se, ušli bi u egal završnicu i možda došli do pobede. Sa Islandom ćemo ući hladne glave. Nema više šta da se priča. Moramo da ih pobedimo sa četiri gola razlike. Potrudićemo se da tako i bude. Igraju Islanđani jako brzo. To nama ne odgovara. Izdvojio bih legendarnog Sigurdsona, Smarasona, dobre bekove i golmana sa iskustvom igranja u nemačkoj Bundesligi. Igraju jako dobro. Pokušaćemo da se spremimo i dobijemo meč", rekao je bek Bogdan Radivojević.

Ovaj meč bi mogao da bude poslednji u reprezentativnoj karijere Petra Nenadića, koji je posle Švedske najavio povlačenje iz nacionalnog tima.

"Cilj su mi bile Olimpijske igre, ali sve više uvidjam da je mom organizmu potrebno više vremena za odmor. Nisam ni sam zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Dolazim posle iscrpljujucih meseci u klubu. Moja porodica i prijatelji zaslužuju više vremena od mene. Kao reprezentacija jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija", zaključio je Nenadić.

Rukometaši imaju ispred sebe još 60 minuta tokom kojih mogu da izbrišu sve što se do sada dogodilo. Pa i unutrašnje sukobe koji sigurno nisu toliko benigni kako se predstavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve