Nova vest
Rukomet

Nedelja, 14.01.2018.

21:50

EP: Hrvatska dobila Island i odigrala za Srbiju

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske pobedila je Island sa 29:22, u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

EP: Hrvatska dobila Island i odigrala za Srbiju
Getty Images

Izabranici Lina Červara ovim trijumfom plasirali su se u narednu rundu takmičenja, dok se Island i dalje nalazi u povoljnoj situaciji.

Islanđani su u prvom kolu savladali Švedsku, a s obzirom da smo mi poraženi od "Vikinga", lako je zaključiti da je Island favorit u meču sa "Orlovima".

Ipak, ukoliko naši smanje greške na minimum mogli bi do dobrog rezultata i pobede (od četiri gola) koja nam je neophodna ukoliko želimo prolaz među 12 najboljih.

Kada je reč o meču Hrvatska i Islanda, "Kockasti" su u drugom poluvremenu prelomili meč, pošto je na poluvremenu bio egal (14:13).

Najefikasniji kod Hrvata bio je Luka Cindrić sa sedam golova, dok su po četiri postigli Stepančić, Mamić, Štrlek i Karačić.

Kod Islanda njihov najbolji igrač Aron Palmarson je postigao pet golova, dok je četiri u gol ubacio Gunarson.

U grupi B Norveška je savladala Belorusiju sa 33:28 i pred poslednje kolo oba tima imaju učinak 1-1. Francuska je prva sa dva trijumfa, dok je Austrija bez bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve