Nova vest
Rukomet

Sreda, 03.01.2018.

13:00

"Golman hendikep Srbije, smirićemo strasti u Splitu"

Za devet dana počinje Evropsko prvenstvo u rukometu gde će selekcija Srbija prvi meč igrati protiv domaćina turnira, selekcije Hrvatske.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty Images

Selektor Srbije Jovica Cvetković neće imati na raspologanju nekoliko igrača, a upravo je to najveći hendikep za našu reprezentaciju smatra hrvatski rukometaš Luka Stepančić.

"Srbija je oslabljena za četvoricu igrača koji su deo prve sedmorke: Abutović, Rnić, Stojković i golman Milić. Najveći nedostatak im je golman Milić iz Vardara, on je njihov broj jedan. Ipak, to su brige njihova selektora, mi ćemo se pripremati za sastav, a ne za igrače koji igraju", rekao je Stepančić za Index.hr.

Hrvatska će prvi meč na šampionatu odigrati protiv selekcije Srbije, a susret je na programu 12. janaura.

"Na Evropskom prvenstvu ne postoji lak protivnik. Utakmice ekipa s prostora bivše Jugoslavije su najteže, drugačija je atmosfera i naboj. Uvek je borbeno, igrali protiv Srbije, Makedonije, Crne Gore ili čak i BiH, svejedno je. Otvaranje nosi dozu nervoze jer igramo pred svojom publikom i sve ćemo dobro pripremiti i smiriti strasti”, dodao je Stepančić.

Srbija se nalazi u grupi "smrti" sa Islandom, Švedskom i Hrvatskom. Prvi meč igramo sa domaćinom (12.1), potom dva dana kasnije sa Švedskom, a poslednji u grupi igramo sa Islandom 16. janaura.

Dalje prolaze najbolje tri selekcije, potom se stvaraju dve grupe od po šest selekcija, najbolje dve iz svake prolaze u polufinale, a potom slede i finale, kao i utakmica za treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve