Nova vest
Rukomet

Utorak, 02.01.2018.

18:12

Vori: Srbija k'o Srbija, nemoguće pobeći od emocija

Igor Vori, najstariji reprezentativac Hrvatske u rukometu, govorio je za "Jutarnji.hr" o predstojećem Evropskom prvenstvu koje se održava u njihovoj zemlji.

Izvor: PT

Autor: PT

Vori: Srbija k'o Srbija, nemoguće pobeći od emocija
Getty images

Hrvatska će prvi meč na šampionatu odigrati protiv selekcije Srbije, a susret je na programu 12. janaura.

Vori, u svoje vreme najbolji pivot na svetu, kaže pred Srbiju da je nemoguće pobeći od emocija, ali i da Hrvatska mora da razmišlja da je ovo utakmica kao i svaka druga.

"Nemoguće je pobeći od emocija, ali iz dana u dan razmišljam na način da je to utakmica kao i svaka druga, uz tu razliku da je reč o početnom susretu na turniru pa ćemo svi jedva čekati da počne", rekao je Vori za "Jutarnji.hr".

On dodaje da neće biti lako i da se ne smeju prepustiti emocijama.

"Neće biti lako, nikad nije lako. Neretko se setim 2009. godine kad smo na startu igrali protiv Južne Koreje. Svi smo uoči susreta govorili da su Korejci dobri, ali da ipak nisu na našem nivou pa smo se na parketu mučili do minut-dva pre kraja. Ne smemo da se prepustimo emocijama, ne smemo podleći euforiji, koja će sigurno preplaviti Spaladium Arenu. A Srbija k’o Srbija, za mene je to isto kao da igramo protiv Islanda ili Švedske! I samo tako moramo razmišljati, idemo korak po korak. Kako voli da kaže Červar, Srbija je prva, visoka stepenica, pa onda sledi još viša, Island, pa još, još viša, Švedska...", kaže Vori.

Srbija se nalazi u grupi "smrti" sa Islandom, Švedskom i Hrvatskom. Prvi meč igramo sa domaćinom (12.1), potom dva dana kasnije sa Švedskom, a poslednji u grupi igramo sa Islandom 16. janaura.

Dalje prolaze najbolje tri selekcije, potom se stvaraju dve grupe od po šest selekcija, najbolje dve iz svake prolaze u polufinale, a potom slede i finale, kao i utakmica za treće mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve