Nova vest
Rukomet

Utorak, 02.01.2018.

12:22

Vujović o Srbima, Hrvatima, prodaji i smrti

Teška grupa, još teži raspored. Srbija će na startu Evropskog prvenstva za rukometaše, koje se igra od 12. do 28. januara odmah na domaćine – Hrvate.

Izvor: B92

Autor:B92

Vujović o Srbima, Hrvatima, prodaji i smrti
Foto: Getty images

Utakmica se igra 12. januara u Splitu (20:30 časova), a protivnici u grupi A biće još Šveđani (14. 1. – 18:15h) i Islanđani (16. 1. – 18:15h).

Veselin Vujović, rukometna legenda i selektor Slovenije, u intervjuu za “Sport klub” ocenio je šanse Srbije na predstojećem prvenstvu u Hrvatskoj.

"Srbija je odlična reprezentacija i ukoliko budu fizički spremni da izdrže napore mogu mnogo da naprave. Samo se plašim da prva utakmica protiv Hrvata ne obeleži celo prvenstvo. Oni su igrači momenta, igrači euforije i u stanju su da pobede bilo koju ekipu na svetu, ali isto tako mogu da izgube i od prosečnih reprezentacija. Dobro poznajem sve momke, sazreli su i nadam se da će odigrati dobro prvenstvo", kaže Vujović.

Priča o Evropskom prvenstvu ne može da prođe bez podsećanja na EP 2006. kada je bio optužen da je nameravao da poslednji meč druge faze proda Hrvatima.

“Razgovarao sam sa pametnim ljudima kada su se te stvari pojavile u medijima i rekli su mi da prosečan čitalac ili gledalac takvu vest pamti dva dana i da je to vest kao da jedan perjani jastuk iznesete na soliter i prospete perje. Ako pokušate da demantujete to je kao da skupljate svako to perce, da je to Sizifov posao i nemoguća misija i da je najbolje nekomentarisati. Neka prosečan gledalac proceni. Ljudi koji su tu situaciju iskoristili da naprave aferu i smene Zorana Mićovića, Veselina Vujovića i Jarana Stankovića, zauzeli su pozicije i videli ste kakve su rezultate imali. Ako sam već prodao Hrvatima utakmicu to znači da oni nikada ne mogu da me cene kao čoveka. Ako si prodao svoje ljude onda ćeš sigurno i njih prodati. Da li vi mislite da bi mene Zagreb kao nagradu za tako nešto angažovao da budem njihov trener? To je apsurdno. Žao mi je što je do toga došlo i što je na moju karijeru bačena takva ljaga. Ja sam takav karakter, pravio sam probleme, svađao sam se sa sudijama, bio sam kažnjavan... Takav sam celog života, ali prodati svoju ekipu i svoje ljude... To je za mene ravno smrti. Ne bih dalje komentarisao."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve