Nova vest
Rukomet

Utorak, 02.01.2018.

11:10

Đorđić: Da izbacimo iz glave da svako igra za sebe

Srpski rukometaš Petar Đorđić očekuje mnogo od Evropskog prvenstva, ali naglašava najveći problem "Orlova", koji može biti i najjači adut.

Izvor: B92

Autor:B92

Đorđić: Da izbacimo iz glave da svako igra za sebe
Foto: StarSport

Srbija će na EP u Hrvatskoj od 12. januara igrati u Grupi A sa domaćinom, Švedskom i Islandom, a tri tima će proći u nokaut fazu.

"Imamo veoma dobru reprezentaciju. Nadam se da ćemo otići zdravi za Split, pa da vidimo. Srbija je uvek imala odličan pojedinačni kvalitet. Kod nas je najveći problem napraviti tim. Da izbacimo iz glave da svako igra za sebe, da shvatimo da je ovo reprezentacija i da nije bitno ko je koliko golova dao, već je najbitnije da se radujemo svi zajedno na kraju. Ako u tome uspemo, ako se budemo borili jedan za drugoga, možemo daleko", rekao je Đorđić za portal "Balkan handball".

Šta mogu "Orlovi" u Splitu videćemo već u prvom kolu, protiv Hrvatske.

"Obožavam da igram pred punim dvoranama. Za takvu utakmicu se živi. Ta utakmica će se pamtiti. Verujem da će na terenu biti sve fer, jer smo pre svega, svi mi veliki prijatelji po klubovima gde igramo. Van terena nacionalnost nam nije važna. Ne mogu dočekati taj 12. januar", kaže srpski rukometaš.

Ništa lakše neće biti u duelima sa skandinavskim selekcijama.

"Čekaju nas tri jako dobre reprezentacije. Sve tri imaju različiti stil rukometa. Hrvati igraju slično kao i mi. Šveđani, po mom mišljenju, su jedan od favorita za medalju, ako ne i više. Mogu daleko. Baš sam pričao sa njima, interesovalo me u čemu je tajna. Onda saznaš da treniraju brz pas sa osam godina, po sat vremena na treningu. Od malena brza lopta, šut. Island ima padove, ali je jako dobar. Ne znam koliko smo samo puta igrali protiv njih. Sva tri protivnika mogu konkurisati za medalju. Na samom vrhu ne vidim Dance i Nemce. Uvek kažem Francuska, a tu je i Norveška", smatra Đorđić.

Francuska, naravno, zbog Nikole Karabatića.

"On je za mene najbolji igrač kog sam gledao. Ne znam da li će ikad iko imati sve što on ima. Snaga, brzina, karakter. Neverovatan je. Meni je teško za bilo koga da kažem da je Karabatićev naslednik. Karabatić je sve, obrana, napad, snaga, odluka, lider, šut. Po mom mišljenju, nisam bio rođen za ranije generacije, ali u ovo moje doba, Karabatić je ubedljivo najbolji, pa tri mesta iza njega niko, pa tek onda drugi", zaključio je srpski rukometaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve