Nova vest
Rukomet

Nedelja, 10.12.2017.

20:22

"Znali smo da igraju taj brzi centar..."

Ljubomir Obradović, selector rukometašica Srbije, rekao je da je njegova ekipa napravila mnogo grešaka u porazu od Crne Gore na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: Screenshot

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore u osmini finala Svetskog prvenstva u Magdeburgu sa 31:29.

Obradovićeve izabranice odigrale su najlošiju utakmicu od ukupno šest u Nemačkoj pa je Crna Gora zasluženo prva uspela da pobedi Srbiju i eliminiše je.

“Ubedljivo najslabiji meč na Svetskom prvenstvu. Postojala je velika želja, ali reprezentacija Crne Gore ima veliko iskustvo jer je dugo zajedno. Nismo bili koncentrisani kao na prethodnim utakmicama, posebno kod ulaska pivotmena. Primili smo mnogo golova sa pozicije drugog pivotmena i utrčavanjima u taj deo terena, tako da su iskusne Crnogorke to iskoristile i proigrale”, rekao je Obradović.

On je kazao da je i napad zakazao kada su se stvarale šanse za povratak.

Početkom utakmice smo imali mnogo promašaja iz neizgrađenih situacija. U dubokoj analizi koja sledi, sigurno je da ćemo morati da radimo na tom drugom i trećem talasu napada. Primili smo mnogo golova na brzom centru, što smo znali da igraju, odnosno na izmene igrača sa golmanom. Tu smo primili dva-tri gola. Kada smo imali neke situacije da se vratimo, obično bismo pravili greške i potom primali lake golove. Svaki odbitak je išao njima u ruke”.

Kapiten Andrea Lekić takođe je apostrofirala lošu odbranu.

“Igrali smo dosta statično, nismo sprečile njihov brz centar. Mnogo smo brzo primali golove u drugom poluvremenu, ali je i napad bio daleko bolji. Zakazale smo u vraćanju u fazu odbrane. Nismo dobro ispratile izmene odbrane napad i bile kažnjene. U drugo poluvreme smo bolje ušle, sa više energije, ali nismo dobro odgovorile na njihov brz centar. Postigle su mnogo lakih golova”, dodala je Lekićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve