Nova vest
Rukomet

Nedelja, 10.12.2017.

17:30

Brzi centar i kontre Crnogorki "ubile" Srbiju

Rukometašice Srbije poražene su od Crne Gore u osmini finala Svetskog prvenstva u Magdeburgu sa 31:29.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Brzi centar i kontre Crnogorki
Klaus-Dietmar Gabbert/dpa via AP

Izabranice Ljubomira Obradovića odigrale su najlošiju utakmicu od ukupno šest u Nemačkoj pa je Crna Gora zasluženo prva uspela da pobedi Srbiju i eliminiše je.

Najefikasnija u pobedi Crne Gore je bila Jovanka Radičević sa devet golova, dok je u timu Srbije najbolja bila Dragana Cvijić sa pet golova. Crnogorke čekaju Francusku u narednoj rundi takmičenja.

Srbija je bolje ušla u meč i rano povele sa 3:2, da bi Crnogorke preko Katarine Bulatović izjednačile na 3:3. Taj rezultat je ostao na snazi nekoliko minuta jer su i jedne i druge rukometašice bile bez koncentracije u napadu.

Svoj fokus su brže pronašle Crnogorke koje trećim golom Katarine Bulatović sa beka rasturaju odbranu Srbije i dolaze do prve prednosti od 4:3.

Crna Gora je postigla još jedan gol, selektor Srbije je tražio tajm-aut ali su Crnogorke i posle toga nastavile seriju koja je išla do 6:0. Povele su sa 8:3, a Srbija je u tim trenucima čak 12 minuta bila bez gola.

Na drugoj strani, odbrana je konstantno ostavljala previše prostora protivničkim bekovima što je otvaralo opcije za šut ili dodavanja. Od takvih dodavanja je počela da profitira i Radičević.

Neefikasnost u napadu je snizila samopouzdanje Srbije, pa se dešavalo da se promašuju i čiste pozicije. Krpež jednu takvu nije realizovala u 23. minutu ležernim šutem koji je odbranjen, da bi Crna Gora došla do 12:6 i najveće prednosti u prvom poluvremenu.

Srbija do poluvremena smanjuje na 14:9, a u nastavku kreće furiozno. Napad je funkcionisao sjajno, ali je potpuno suprotno funkcionisala odbrana. Deset datih golova za desetak minuta, ali i jedan više primljen pokazuju koliko odbrane od Crnogorki nije bilo.

Srpkinje tokom čitavog drugog poluvremena nisu mogle da odbrane brzi centar Crne Gore, a u više situacija su Crnogorke pogađale prazan gol zbog brzog centra, a sporih izmena na golu Srbije.

Kada se na to nadovežu i kontre, Srbija nije imala mnogo šansi da preokrene veliku prednost koju je Crna Gora konstantno održavala ekspresnim golovima. Na taj način je opadalo i samopouzdanje srpskih igračica koje su u drugom poluvremenu pre svega zahvaljujući Dragani Cvijić uspevale da smanje zaostatak za Crnom Gorom.

Ta prednost je sa dva gola na pola minuta do kraja meča ipak ostala nedostižna, kao što je za reprezentaciju Srbije ostalo nedostižno i četvrtfinale Svetskog prvenstva.

I poluvreme:

Prva dva napada srpske rukometašice ne koriste, Raičević za Crnu Goru postiže prvi gol ali pravi i faul u napadu, pa prvo vođstvo posle kontre Damnjanović ima Srbija, 1:0.

Đurđina Jauković daje prvi gol za Crnu Goru, uzvraća Krpež-Šlezak, ali onda Bulatović poravnava na 2:2.

Krpež ostaje sama na krilu posle viška i vraća prednost 3:2, ali Katarina Bulatović neumoljiva sa beka, 3:3.

Pop-Lazić zadaje probleme na mestu pivota i dobija sedmerac koji izvodi Damnjanović i promašuje pa ostaje nerešeno posle nešto manje od sedam minuta igre. Crnogorke pogađaju prečku, a onda Sanja Radosavljević pravi faul u napadu.

Treći gol Katarine Bulatović koju trenutno niko ne može da zaustavi, 4:3 za Crnu Goru posle deset minuta igre.

Posle novog promašaja srpske bekovske linije, Raičević ostaje nebranjena na liniji šest metara i daje gol za 5:3, pa selektor Srbije Ljubomir Obradović traži tajm aut.

Tajm-aut nije pomogao Srbiji koja u seriji promašuje sve što uputi ka golu Crne Gore. U međuvremenu Crnogorke prave seriju 6:0 i vode sa 8:3.

Sanja Radosavljević i Tamara Radojević konačno pogađaju i smanjuju prednost CG na 8:5.

Taman kada je delovalo da se srpske igračice vraćaju, Radičević i Bulatović podižu Crnu Goru, naše igračice gube lopte, a Radičević u 23. minutu postiže u kontri 12. gol za Crnu Goru koja vodi 12:6.

Srbija je prokockala tri napada sa igračicom više, a primile su naše igračice dva gola.

Radosavljević daje gol za 12:7 pa Srbija postiže pogotke samo sa krila. Jovanka Radičević pogađa sa krila svoj četvrti gol, a Krpež na drugoj strani iz čiste pozicije pogađa golmanku Crne Gore.

Radojević konačno pogađa sa bekovske pozicije u trenutku kada imamo igračicu više, 13:8, do poluvremena tri minuta.

Kada se previše prostora ostavi Katarini Bulatović, ona daje gol ili asistira. Posle asistencije za Despotovićevu ona daje gol za 14:9.

II poluvreme:

Dva brza gola za Srbiju, ali i dva za Crnu Goru, Radosavljević i Radojević pogađaju za Srbiju, ali Crnogorke brzi centar izvode i ekspresno vraćaju pet golova prednosti 16:11.

POgađa Lavko iz solo prodora, ali neverovatno loša odbrana i potom jedna kontra koju realizuje Brnović za 18:12 i najveću prednost Crne Gore.

Opet brzi centar i opet gol za Crnu Goru, napadački Srbija igra dobro, ali Crna Gora rešeta iz brzog centra u čemu sada prednjači Tijana Brnović, 21:14.

Krpež pogađa za 21:15, a onda konačno odbrana, Katarina Tomašević brani šut Bulatovićeve iako odbrana opet nije bila dobro postavljena.

Dragana Cvijić smanjuje na 21:16, Krpež i ona imaju po četiri pogotka. Na drugoj strani Jauković skače sa devet metara i probija za 22:16.

Po dva gola daju i jedne i druge igračice, Cvijić igra odlično, ali to ne pomaže mnogo čitavoj ekipi koja igra očajnu odbranu, 24:18.

Cvijić u kontri pogađa, ali odmah nakon toga solo prodor Despotovićeve kroz odbranu Srbije za 25:19.

Željka Nikolić daje prvi gol, ali onda još jedan neverovatno naivan gol za Crnu Goru, spora izmena golmana i nova prazna mreža za zicer Crne Gore 26:21.

Tri gola Srbije i jedan Crne Gore, Dijana Radojević pokreće srpsku selekciju u napadu i Srbija smanjuje na 27:24!

Crna Gora koristi igračicu više i sa dva gola ponovo odmiče na 29:24.

Do kraja je ostalo još šest minuta, a Radičević je pukom srećom po Srbiju promašila zicer sa šest metara, da bi na drugoj strani Radojević pogodila za 29:25.

Obradović smanjuje na 29:26! Crna Gora daje još dva gola, Srbija još tri, ali je do kraja ostalo samo pola minuta do kraja i Crna Gora sa 31:29 odlazi dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

346 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve