Nova vest
Rukomet

Petak, 08.12.2017.

19:53

Lekić overila pobedu i prvo mesto Srbije!

Rukometašice Srbije pobedile su Južnu Koreju sa 33:28 u petom kolu grupe D i domogle se prvog mesta u grupi D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Lekić overila pobedu i prvo mesto Srbije!
EPA-EFE/FILIP SINGER

Ulog je pred meč sa najboljom azijskom reprezentacijom bio veliki. Pobeda je značila prvo mesto, poraz je značio četvrto i okršaj sa Rusijom u nastavku takmičenja.

Ovako, Srbija je dobrom igrom u napadu obezbedila duel sa Crnom Gorom u osmini finala planetarnog šampionata. Srpkinje su napravile i najveći uspeh od 2013. kada su osvojile srebro na SP u Srbiji.

Najefikasnije su u timu Srbije bile Damnjanović i Pop-Lazić sa po pet golova, četiri je dala Lekić, a Krpež-Šlezak, Lavko i Radosavljević su dale po tri pogotka.

U ekipi Južne Koreje su najbolje bile Ju i Rju sa osam, odnosno sedam golova.

Protiv Koreje su Srpkinje najavile da neće biti kalkulacija, počele su solidno ali Korejke brzo dolaze do golova i prednosti od 2:0. Već tada se videlo da će Rju praviti dosta problema odbrani Srbije prodorima po sredini.

Srbija je u uvodnim minutima imala promašen sedmerac i pogođenu prečku, a pogađale su Obradović, Lekić, da bi prvu prednost za Srbiju golom omogućila Dragana Cvijić na 6:5.

Problemi u odbrani bekovske linije Koreje su se nastavili, a Koreja je u igri jedan na jedan lakim driblinzima dolazila do golova uprkos prednosti Srpkinja u visini.

Na drugoj strani je bilo grešaka u seriji i na jednoj i na drugoj strani, kriterijum suđenja je nekoliko puta doveden u pitanje, ali je Srbija na poluvreme otišla sa prednošću jednog gola 15:14.

Srbija od početka drugog poluvremena vraća prednost od dva gola, a verovatno jedan od prelomnih trenutaka desio se pri rezultatu 19:17 za srpske rukometašice. Lavko daje gol, Sanja Radosavljević dobija isključenje, a onda Katarina Tomašević na volšeban način zaustavlja dva zicera protivnicama.

Srbija u narednom napadu sa igračicom manje daje gol za 20:17 što je bio prvi put da su naše rukometašice povele tom razlikom. Uz manje ili veće oscilacije u igri nastavile su do kraja.

Koreja je pokušala da napadne i uspevala da pritisne, ali su Sanja Damnjanović, Andrea Lekić i Slađana Pop-Lazić odbile te napade za pobedu vrednu prvog mesta u grupi u kojoj je to malo ko očekivao.

I poluvreme

Srpkinje prve kreću u napad, ali Korejke prve dolaze do prednosti. Prvi gol daju sa linije za sedam metara, a drugi posle fantastične kombinacije Hi Jun i Li za 2:0.

Prvi gol za Srbiju daje sa desnog krila Katarina Krpež-Šlezak, ali Rju sa zemlje gađa u ugao i pogađa za 3:1.

Razigrala se Andrea Lekić, priključile su se Marija Obradović i Dragana Cvijić pa Srbija posle deset minuta igre ima 5:5, ali i jednu pogođenu prečku i promašen sedmerac.

Prvo vođstvo Srbije golom Dragane Cvijić, 6:5!

Kombinacija iza leđa i lopta koju na krilu čeka Jo, smanjuje prednost Srbije na 7:6, Korejke poravnavaju u kontri do polovine prvog poluvremena, 7:7.

Odlična odbrana Čolić koja sprečava Koreju da povede sa dva gola nakon još jedne brzoplete akcije srpskih rukometašica. Koreja je u međuvremenu, ali Li vrlo brzo pogađa sa linije penala i povećava na 9:7.

Nikako da pogode gol Srpkinje, Radojević pogađa stativu, ali Čolić na drugoj strani brani još jedan zicer pa Srbija posle dvadeset minuta drži Koreju na dva gola prednosti.

Konačno gol za Srbiju, Stojiljković pogađa u kontri i smanjuje prednost Koreje na 9:8. Pop-Lazić je zaigrala dobro i silovito zatresla stativu, a Srbija u čudnom prvom poluvremenu pravi mnogo nerezonskih grešaka pa Korejke konstantno imaju egal ili prednost jednog gola.

Radojević pogađa za novo izjednačenje 11:11 u 25. minutu. Lavko i Krpež poravnavaju u naredna dva napada na 13:13, ali Srbija loše brani sredinu pa Koreja ima prostora.

Kontra Srbije i Radojević pogađa nebranjena kroz sredinu, usledio je i gol za Radosavljević da bi Korejke prvo poluvreme zatvorile dobrom akcijom koju je golom završila Rju, 15:14 za Srbiju.

II poluvreme

Rju daje prvi gol u drugom poluvremenu, ali naše devojke vraćaju prednost preko Sanje Radosavljević koja je istrčala kontru posle neuspelog pokušaja "cepelina" Korejki.

Krpež potom povećava na 17:15, a onda Radosavljević koristi loptu odbijenu od stative za novi pogodak. Treba napomenuti da Srbija igra lošu odbranu na bekovima od prvog poluvremena.

Srbija posle gola Sanje Radosavljević vodi sa 18:17, a Lavko daje gol za 19:17 nakon sjajne solo akcije. Sanja Radosavljević dobija isključenje zbog povlačenja u kontri, Korejke odmah dobijaju dve prilike da smanje prednost ali dva zicera skida Katarina Tomašević!

Srbija sa igračicom manje vodi sa 20:17!


Novi sedmerac za Koreju koji protivnik Srbije koristi, ali potom Radojević daje gol za 21:18. Usledila je greška Srbije u napadu, a u igri jedan na jedan Jo daje gol i smanuuje na 21:19.

Radojević se razigrala i postigla drugi gol za 22:19, a onda su po gol razmenila Sanja Damnjanović i Ru da bi Srbija na polovini drugog poluvremena držala tri gola prednosti, 23:20.

Li uspeva da iznudi isključenje Radojevićeve, a onda Ru uspeva da dobije penal koji Sejong Ju pogađa, a onda nakon sumnjivog faula u napadu Srbije, Koreja poravnava na 23:23.

Damnjanović pogađa sedmerac, Srbija ponovo vodi 24:23, ali Ru je nezaustavljiva i šestim golom ponovo poravnava. Tri beka Koreje imaju ukupno 17 od 24 gola.

Lepa kombinacija koju trećim golom iz isto toliko pokušaja kruniše Pop-Lazić. Jun potom pogađa ali i prestupa pa Lavko dobija novi sedmerac prodorom između dve protivnice. Damnjanović novim golom, trećim sa sedmerca povećava na 26:24.

Krpež promašuje zicer u kontri, a onda Kang pogađa sa pivota sa 26:25.

Konačno Srbija uspeva da se odbrani u nekoliko napada, a Pop-Lazić i Krpež sa krila ponovo vraćaju plus tri za Srbiju na četiri i po minuta do kraja, 29:26!

Katastrofalno dosuđen sedmerac na tri minuta i 40 sekundi do kraja. Loš pas, pad i vrlo sporan penal za Koreju koji brani Tomašević, a onda brani i zicer jer se lopta odbila u ruke igračicama Koreje.

Lekić povećava na 31:27, Ru neverovatnim driblingom smanjuje na 31:28, ali Srbija još minut mora da sačuva prednost.

Majstorija Andree Lekić i gol Pop-Lazićeve stavlja tačku na utakmicu i pobedu Srbije koja je sa 33:28 pobedila Koreju za prvo mesto u grupi D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve