Nova vest
Rukomet

Sreda, 22.11.2017.

20:20

Nemci "pomažu" Srbiji – Hrvati bez kapitena na EP?

Hrvatska ima "mali" problem uoči Evropskog prvenstva čiji će biti domaćin 12-28. januara.

Izvor: AK

Autor: AK

Nemci
Foto: Getty images

Kako prenose lokalni mediji, selektor Lino Červar možda neće moći da računa na svog najboljeg igrača i kapitena Domagoja Duvnjaka.

Naime, Duvnjaku bi njegov klub Kil mogao da zabrani nastup na EP jer će se sredinom decembra vratiti posle osmomesečne pauze zbog operacije kolena.

On bi do početka EP odigrao samo pet utakmica, pa su Nemci zabrinuti da bi nastup na kontinentalnom šampionatu mogao da ugrozi njegov oporavak.

"Bilo bi najpametnije da Domagoj ne igra na EP u januaru. Za njegovo stanje su krivi RS Hrvatske i treneri koji nisu imali obzira prema njegovoj povredi. Utakmice koje je igrao za Hrvatsku na SP u Francuskoj su mu potpuno uništile koleno", rekao je trener Kila Alfred Gislason, inače Islanđanin.

Slučajnost ili ne, rival Hrvatskoj u grupnoj fazi (planiran je Split) će biti upravo Island, uz Švedsku i Srbiju.

"Očekivao sam da se Duvnjak vrati u novembru, ali će ipak tek u decembru. Svi očekuju da bude ključni igrač Hrvatske na EP. Dakle, ponovo ga očekuju utakmice pod velikim naporima i realna opasnost da obnovi povredu", dodao je Gislason.

Klubovi nemaju pravo da brane igračima nastup za reprezentaciju, ali pritisak koji vrši Kil će svakako uticati na Duvnjaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve