Nova vest
Rukomet

Utorak, 21.11.2017.

21:33

Rukometašice remizirale u prvoj pripremi za SP

Rukometašice Srbije remizirale su sa selekcijom Slovačke 30:30 (16:17), na startu priprema za Svetsko prvenstvo 2017.

Izvor: B92

Autor:B92

Rukometašice remizirale u prvoj pripremi za SP
Foto: RSS

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića, u nekompletnom sastavu bez povređene Jovane Stoiljković i odsutnih Katarine Tomašević i Andree Lekić, pružile su solidnu partiju, ali su Slovakinje preko raspoložene Šarkove uspele da dođu do remija.

"Ne bi trebalo da gledamo rezultat. Selektor je dao šansu svim igračicama. Važno je da se spremimo za prvi meč sa Kinom i da se što bolje uigramo. Vratila sam se posle tri godine, ali je osećaj kao prvog dana. Ne mogu da izrazim svoje emocije. Predivno je. Povrede su sanirane, imam svoj ritam treninga. Za sada je sve super. Ambicije na Svetskom prvenstvu su vezane za zdravlje. Da sve budemo zdrave pa ćemo videti", rekla je Dragana Cvijić.

Najbolji deo igre Srpkinja viđen je u 20 minuta drugog poluvremena, kada je dobrom odbranom Obradovićev tim iz minusa otišao na +6 i 26:20.

Želja da se pruži šansa svim igračicama, koštala je trijumfa u prijateljskom meču, ali to nije ono što je najbitnije u pripremama za duele na Svetskom prvenstvu.

"Još uvek se okupljamo tako da su normalni usponi i padovi. Bilo je dosta dobrih stvari, bilo je i stvari za popravku. To je dobro, šta bi radili da nema toga. Odbrana mora da bude na većem nivou. Primili smo mnogo golova iz kontre. Vraćanje u fazu odbrane nije bilo na nivou. Organizacija napada, ideje, mora to brže da ide. Pružio sam šansu svim devojkama. To je normalno. Krenuli smo u traženje forme za Svetsko prvenstvo. Stoiljković će se oporaviti, u četvrtak će početi da trenira u punom ritmu. Fale nam Tomašević i Lekić, iskusni igrači", rekao je selektor Obradović.

Svetsko prvenstvo u rukometu na programu je 1-17. decembra u Nemačkoj, a Srbija će igrati u Grupi D u Lajpcigu sa domaćinom, Kamerunom, Holandijom, Južnom Korejom i Kinom.

Po četiri tima iz četiri grupe će se plasirati u osminu finala takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve