Nova vest
Rukomet

Nedelja, 29.10.2017.

08:51

Rukometaši ispustili +6 za remi sa Austrijom

Golom Nikole Bilika sa linije sedam metara, reprezentacija Austrije uspela je da izvuče remi u drugom duelu sa selekcijom Srbije 38:38 (20:23).

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Rukometaši ispustili +6 za remi sa Austrijom
Foto: Rukometni savez Srbije

U utakmici koja je obilovala velikim brojem golova, izabranici selektora Jovice Cvetkovića, ispustili su prednost od šest golova (31:25) iz 43. minuta i na kraju moraju da se zadovolje remijem.

Probao je srpski selektor nekoliko odbrambenih formacija. Krenuli su "orlovi" sa 3-3 odbranom u meč, poveli su Austrijanci 5:2 u petom minutu, kada je Darko Đukić prilikom pada u napadu doživeo povredu, zbog koje je na nosilima iznet sa terena. To je dodatno motivisalo njegove saigrače koji su u naredna tri i po minuta postigli čak pet golova i došli u egal - 7:7.

Odbrana 5+1 sa Nemanjom Ilićem kao isturenim igračem na najopasnijem napadaču Austrije, Nikoli Biliku, donela je dosta toga dobrog srpskom timu,koga su u napadu predvodili raspucani Marko Vujin i Momir Rnić, a lakim golovima u prvo vođstvo posle 16 minuta dovelo upravo omaleno levo krilo (12:13).

Reagovala je klupa Austrije, ali rešenja za rastrčane "orlove" nije bilo. Odlični Mijajlo Marsenić je apostigao 20. gol za Srbiju posle samo 25 minuta za vođstvo - 16:20, a na odmor se otišlo sa nesvakidašnjim rezultatoma - 20:23.

Pokušali su Austrijanci odbranom 3-2.1 da pariraju srpskom timu, ali su, pre svega, preko nezaustavljivog Marsenića, "orlovi" nadigravali domaćina, sve do maksimalnog vođstva u 43. minutu - 25:31.

Visok tempo odrazio se na svežinu nosilaca u srpskom timu. Sa druge strane, razbranio se i Kristijan Pilipović na golu Austrijanaca. Lošiji napad u završnici domaćin je kažnjavao uglavnom preko levog krila Frimela, koji je približio svoj tim na 32:33 u 52. minutu.

Marković i Radivojević su doneli +3 Srbiji poslednji put u 55. minutu - 33:36. Usledio je pad, pa je Bilik, uz par uspešnih intervencija Pilipovića, izjednačio na 37:37 minut i 35 sekundi pre kraja. Imao je šansu Bilik da dovede svoj tim u vođstvo iz kontre, ali ga je Vladimir Cupara zaustavio na početku poslednjeg minuta, posle čega je usledio gol Bogdana Radivojevića za 37:38.

Uzeo je Islanđanin na klupi Austrijanaca, Patrekur Johaneson, tajm-aut 43 sekunde pre kraja. Dugo su domaći igrači tražili put do gola Cupare. Nisu ga našli, ali su izborili sedmerac u poslednjoj sekundi, koji je realizovao Nikola Bilik za konačnih 38:38.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve