Rnić: Nismo autsajderi protiv Hrvata

Reprezentativac Srbije u rukometu Momir Rnić ocenio je da šanse nacionalnog tima na narednom Evropskom prvenstvu nisu male

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Rnić je dodao da ekipa u svaku utakmicu mora da uđe maksimalno angažovano.

Srbija će na kontinentalnom šampionatu koje se održava od 12. do 28. januara naredne godine igrati u Grupi A sa Hrvatskom, Švedskom i Islandom, a svi mečevi igraće se u Splitu.

"Moglo je sigurno i lakše na žrebu, ali gledamo napred, nema kukanja. U svaku utakmicu moramo punom snagom. Nismo autsajderi protiv Hrvata. Znamo se dobro, imamo i mi igrače u najboljim klubovima, iskusni smo, nemamo čega da se bojimo. Mi smo jedna dobra reprezentacija i ako krene kako treba, možemo da napravimo dobar rezultat u Hrvatskoj. Nećemo se štedeti, a sanjati zlato nikada nije loše", rekao je Rnić za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Rukometašima Srbije predstoje pripremne utakmice, u sklopu proslave 60 godina rukometa u Braničevskom okrugu u utorak će u Požarevcu biti odigrana utakmica izmedju "A" reprezentacije Srbije i mediteranske reprezentacije Srbije, a potom i mečevi s Austrijom u okolini Beča.

"Moramo to da iskoristimo na najbolji mogući način. Ovo je poslednji filter, brzo će decembar, a i tada ostaje par dana. Kako nama, tako svima. Uigravanje mora da bude brzo", rekao je Rnić.

Posle nekoliko godina rukometaši su ponovo smešteni u Sportskom centru Kovilovo nadomak Beograda.

"Radujem se, vežu nas lepe uspomene za ovaj prostor. Hala je dobra, tu je teretana, kvalitetan smeštaj i hrana. Izolovani smo, pa je i koncentracija na visokom nivou. Sve je kako bi trebalo da bude. Do aerodroma ćemo mnogo brže preko novog mosta", rekao je Rnić.

Član Rajn Nekar Levena, 30-godišnji Zrenjaninac, sa nemačkim šampionom osvojio Superkup, a trenutn je lider Bundeslige.

"Imali smo sjajne rezultate, ali nam sledi težak ritam u novembru kada gostujemo Magdeburgu, Lajpcigu i Melsungenu. Medjutim, favoriti smo, igramo odličan rukomet. Želim titulu u Nemačkoj. To je san svakog igrača. Kod trenera Nikolaja Jakobsena, minutaža nije zagarantovana. Borim se za svoje mesto. Danac traži da si glavom uvek u utakmici, proveo na terenu pet ili 55 minuta. Bez obzira na to, osećam se lepo u klubu. Ne razmišljam o individualnom učinku, tim mi je ispred svega i želim svojim iskustvom i znanjem da pomognem da završimo sa najvrednijim peharom", rekao je Rnić.

Rukomet