Nova vest
Rukomet

Nedelja, 01.10.2017.

20:34

Rukometašice slavile u Skoplju u borbi za EP

Rukometašice Srbije pobedile su Makedoniju 33:27 u Skoplju, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: AK

Autor: AK

Rukometašice slavile u Skoplju u borbi za EP
Foto: RSS

Srpkinje su drugom pobedom nastavile borbu sa Švedskom za prvo mesto, obe selekcije imaju maksimalan učinak uoči međusobnog duela 21. marta na našem parketu.

Naš timpredvodila je Katarina Krpež Slezak sa devet pogodaka u Skoplju, a najbolje ju je pratila Sanja Radosavljević sa sedam.

Dve prvoplasirane selekcije i najbolja trećeplasirana sekcija iz sedam grupa plasiraće se na završni turnir koji je na programu u Francuskoj od 30. novembra do 16. decembra 2018. godine.

Ove godine na programu je Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, a Srbija će učestvovati na turniru koji je na programu 1-17. decembra.

Napadi oba tima bili su bolji deo ekipa u prvih 15 minuta meča. Sa jedne strane Lekić i Lavko, a sa druge Elena Đorgieska i pivotmen Gadikova zadavali su puno problema odbranama. Srbija je preko Sanje Radosavljević iz kontre došla do vođstva 4:3 u šestom minutu, a jedini momenat u kome je jedna selekcija bila na +2 desio se u 16. minutu, kada je nešto bolja odbrana i par odbrana Dragice Tatalović dovela Srbiju na 10:8.

Promenio je selektor Obradović bekovsku postavu Stoiljković - Lekić - Lavko, uveo Obradović - Radojević - Dmitrović, ali su motivisane domaće rukometašice uspele da održe nivo odbrane uz dobru Petkovsku na golu i Gadikovu koja je pravila mnogo problema srpskoj odbrani. Okrenule su Makedonke na 12:11 u 23. minutu posle tajm-auta i uspele da na odmor odu sa prednošću - 15:14.

Povele su Makedonke 17:15 u 34. minutu, ali je serija odbrana Katarine Tomašević učinila da Srbija uz par lakih golova natera selektora domaćina Sime Simovski da zatraži tajm-aut posle serije 7:2 za 19:22 (42.). Na +3 Srpkinje su bile i na početku 51. minuta, kada je Katarina Krpež Šlezak ukrala loptu, istrčala kontru i pogodila za 24:27.

Nova odbrana Katarine Tomašević i gol Sanje Radosavljević za 24:28 naterali su makedonsku klupu da zatraži minut odmora u 53. minutu. Nastavile su izabranice selektora Obradovića u istom ritmu, a krila Krpež Šlezak i Radosavljević izrešetala su mrežu Petkovske za 31:25 u 57. minutu...

"Očekivao sam tešku utakmicu zato što je to Makedonkama bila velika šansa. Našoj ekipi fali težih provera. U prvom poluvremenu nismo bili na nivou drugog dela. Da li važnost utakmice ili mala neuigranost, važno da je odbrana bila aktivnija u drugom poluvremenu i da je sve došlo na svoje mesto. Ne mogu biti zadovoljan u potpunosti, jer je premalo dana, treninga i prostora da radimo. Iskoristili smo maksimalno koliko smo mogli. Čekamo 20. novembar da nastavimo", rekao je selektor Srbije Ljubomir Obradović.

"Na početku je bilo malo komplikovano, ali je važno da smo ispunile cilj. Nadam se da će ova pobeda biti dovoljna za plasman u Francusku. Moram da pohvalim celu ekipu, odbrana je zaigrala kako zna i ume, a onda smo mi to iskoristile da postignemo lake golove. Imamo dve pobede, srećne se vraćamo u svoje klubove. Nadam se najboljem na Svetskom prvenstvu", rekla je Sanja Radosavljević, levo krilo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve