Nova vest
Rukomet

Sreda, 28.06.2017.

13:51

Andrea Lekić: Imamo kvalitet, najjača je Holandija

Andrea Lekić rekla je da Srbiju očekuje težak posao na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj,

Izvor: B92

Autor:B92

Andrea Lekić: Imamo kvalitet, najjača je Holandija
Foto: StarSport

Rukometašica makedonskog Vardara je istakla da nacionalni tim ima kvalitet i da veruje u svoje mogućnosti.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, sa domaćom selekcijom, Holandijom, Južnom Korejom, Kinom i Kamerunom.

"Dobili smo jako tešku i nezgodnu grupu. Uvek je teško igrati sa domaćinom, ali po meni, definitivno najjača u našoj grupi je selekcija Holandije. Podatak da je reč o svetskim i evropskim vicešampionkama sve govori. Tu je i Koreja, ekipa koja gaji nezgodan stil, ali imamo pozitivno iskustvo sa njima, jer smo ih dobile na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Kamerun i Kina su selekcije sa najmanjim rejtingom. Čeka nas izuzetno zahtevno prvenstvo sa pet utakmica u prvoj fazi", rekla je Lekićeva za sajt RSS.

Najbolja rukometašica sveta iz 2013. u izboru Svetske rukometne federacije vratiće se u reprezentaciju nakon duže pauze.

"Imamo izuzetno teško ukrštanje sa grupom C u kojoj su Rusija, Danska, Brazil i Crna Gora. Osnovni cilj je napraviti što bolji plasman u grupi kako bismo, uslovno rečeno, imali lakšeg rivala u osmini finala. Biće izuzetno teško, ali kvalitet imamo i verujemo u svoje mogućnosti. Ne bi trebalo ništa nagoveštavati, već spremno dočekati turnir i ići od utakmice do utakmice", dodaola je Lekićeva.

Svetsko prvenstvo će se igrati od 1. do 17. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve