Nova vest
Rukomet

Subota, 24.06.2017.

10:05

Stojković: Možemo parirati Islandu i Švedskoj

Srpski rukometaš Rastko Stojković smatra da Srbija nije imala sreće prilikom žreba grupa za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Izvor: AK

Autor: AK

Stojković: Možemo parirati Islandu i Švedskoj
Foto: Getty images

"Orlovi" će u januaru (12-28) igrati u Splitu u Grupi A sa domaćinom, Islandom i Švedskom.

"Jako teška grupa, ali imamo svojih šansi sa Islanđanima i Šveđanima, pre svega. To su ekipe kojima možemo da pariramo. Realan sam, sa Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, već i na čitavom prvenstvu. Vidim ih u finalu sa Francuzima", rekao je Stojković, a prenosi "Balkan Handball".

Po tri najbolje ekipe iz svake grupe će se plasirati u drugu fazu, a ukoliko Srbija prođe, svoje mečeve će igrati u Zagrebu sa ekipama iz Grupe B u kojoj su Norveška, Austrija, Francuska i Belorusija.

"Poenta i cilj je izaći iz grupe sa dva boda, ako imaš ambicije da napraviš nešto na prvenstvu. To bi bila odlična stvar. Žreb je ravnomeran, sve grupe su teške. Ono što našu odvaja je to što smo sa domaćinom u grupi. Svi rivali će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Oni će biti motivisani i da nam se revanširaju za poraz u polufinalu Evropskog prvenstva, kada smo ih pobedili u predivnoj atmosferi", dodao je srpski rukometaš.

Iako će u balkanskom derbiju sa Hrvatskom biti užarena atmosfera u Splitu, Stojković se raduje ovom meču.

"Pretpostavljam da će za njih atmosfera biti predivna. To su utakmice zbog kojih vredi igrati i baviti se sportom. U takvim mečevima sazrevate kao igrač, u sportskom i psihološkom smislu. S jedne strane mi je drago, a sa druge, znam da su za nas mečevi sa Islanđanima i Šveđanima odlučujući. Kada bi preneli dva boda, a onda da tražimo svoje šanse sa Belorusima i Norvežanima", zaključio je Stojković.

U Grupi C igraće Slovenija, Crna Gora, Nemačka i Makedonija, a u Grupi D su Mađarska, Češka, Španija i Danska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve