Nova vest
Rukomet

Petak, 07.04.2017.

15:24

Srpski klubovi se vraćaju u SEHA ligu

Božidar Đurković, predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, na Skupštini SEHA lige izabran je za potpredsednika.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Srpski klubovi se vraćaju u SEHA ligu
Božidar Ðurkoviæ (Foto: Starsport)

Naši klubovi ove sezone nisu nastupali u ovom takmičenju, ali stupanje Đurkovića na novu dužnost moglo bi da znači povratak naših timova u regionalno prvenstvo.

“Učestvovao sam u radu Skupštine, a to znači da će se srpski klub ili klubovi vratiti u SEHA ligu. Mišljenja sam da takmičenje sa klubovima kao što su Zagreb, Celje, Vardar, može samo dobro da donese srpskim timovima. Zaključak sastanka je da se ne izlazi sa brojem klubova i modelom takmičenja, dok se ne završe nacionalna prvenstva krajem maja i početkom juna. Interesovanje za ligu je ogromno. U nju žele i klubovi iz zemalja koje do sada nisu učestvovale“, izjavio je Đurković.

Svakako je u interesu srpskog rukometa da naši najbolji timovi nastupaju u ovom takmičenju, kako iz sportskih tako i iz finansijskih razloga.

„Naš cilj je da se vratimo u ligu. Kao predsednik ne želim donosim odluke sam, već će to uraditi najviši organi, UO i Skupština RSS, kada budemo znali na koliko ćemo klubova moći računamo, a one će biti vezane i za sistem takmičenja u našoj zemlji. Puno toga će zavisiti od toga s kakvim će proračunima raspolagati naši klubovi. Niko u Srbiji ne bi voleo da naši klubovi budu topovsko meso i da gube 10-15 razlike. Povratak naših klubova je gotovo izvestan. Da li jedan ili dva, to ćemo videti. Predložio sam da se liga proširi zavisno od budžeta i igra u dve grupe, što bi dalo veće šanse da imamo dva kluba u prvenstvu. Naša želja je da se vratimo sa dva kluba, ali zavisi i od proračuna i standarda, jer su klubovi sadašnjih učesnika daleko veći od naših. Povratak u regionalno takmičenje biće podstrek našim ekipama“, zaključio je funkiconer RSS.

Završni turnir SEHA GAZPROM lige održava se od petka do nedelje u beloruskom Brestu. U prvom polufinalu sastaju se Vardar i Zagreb, dok će u drugom snage odmeriti domaćin Meškov i Vesprem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve