Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.01.2017.

18:13

Mađari izbacili olimpijskog šampiona!

Rukometaši Mađarske priredili su senzaciju u osmini finala Svetskog prvenstva, eliminisali su aktuelnog olimpijskog šampiona i viceprvaka sveta Dansku sa 27:25.

Izvor: AK

Autor: AK

Mađari izbacili olimpijskog šampiona!
Foto: Getty images

Tim Gzavijera Sabatea je sjajnom odbranom stekao gol prednosti na poluvremenu (13:12), a sredinom drugog povećao prednost na 20:16.

Ipak, Danci uzvraćaju te na krlima Mikaela Hansena stižu do izjednačenja 24:24, ali u samoj završnici mirniji su bili Mađari koji pogocima Baloha i Čazara stižu do jedne od najvećih pobeda u svojoj istoriji.

Najefikasniji u timu Mađarske bio je Matei Lekai sa šest golova, dok Dancima nije pomoglo osam pogodaka Hansena i šest Lasea Svana.

U prvom meču osmine finala Šveđani su deklasirali Belorusiju 41:22, te zakazali duel sa favorizovanim domaćinom Francuskom.

"Vikinge" je predvodio fenomenalni Džim Gotfridson sa osam golova bez promašaja, a pratio ga je Niklas Ekberg sa sedam pogodaka. S druge strane se istakao Artsjom Karalek sa sedam golova.

Mađarska će u četvrtfinalu igrati sa Norveškom. Slovenija čeka rasplet duela između Nemačke i Katara, u delu kostura u kojem su Francuzi.

S druge strane, Španija se nada da Egipćani mogu da šokiraju Hrvate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve