Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 29.12.2016.

16:01

Nenadić i Radosavljevićeva najbolji u 2016.

Rukometaš Fuhse Berlina Petar Nenadić i Sanja Radosavljević iz mađarskog Vaca proglašeni su za najbolje srpske igrače u 2016. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Nenadić i Radosavljevićeva najbolji u 2016.
Foto: RSS

Nenadić je nagradu primio u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, u okviru tradicionalnog "Dana rukometa", dok Radosavljević nije bila prisutna zbog klupskih obaveza, pa je priznanje uzeo njen brat.

"Kruna 2016. godine koja je bila idealna u klupskom i individualnom smislu. Veliko je ovo priznanje za mene i motiv više za narednu godinu. Uvek je teže odbraniti, nego osvojiti. Osvojili smo dva boda na startu kvalifikacija, moglo je da se završi i sa cetiri, ali u danasnjem rukometu svako svakoga može da dobije. Na nama je da u 2017. godini u četiri utakmice iščupamo šest bodova i plasiramo se na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj", rekao je Nenadić.

Kod stručnjaka laureat je bio Živojin Maksić, trener šampionske ženske rukometne ekipe Bekament Bukovička Banja.

"Teška je godina za nama, ova 2016. nije bila lagana za rukomet. Imali smo izbore, znate šta se sve odvijalo, voleo bih da je što pre zaboravimi i da krenemo zajedničkim snagama da radimo na dobrobit srpskog rukometa. Godina nije bila sjajna ni rezultatski, ali smo učestvovali na velikim takmičenjima, ostvarili plasmane, igrali i u kadetskoj, i juniorskoj konkurenciji. Već početkom januara nas očekuju kvalifikacije u Gornjem Milanovcu za Svetsko prvenstvo juniora", rekao je predsednik US RSS Božidar Đurković i dodao:

"Moramo da radimo u tri pravca. To su jedinstvo organizacije, finansijsko ojačavanje, dobijanje više sredstava od Ministarstva i novih sponzora, i pod tri, ili pod jedan, da pokušavamo da ostvarimo što bolje rezultate i umešamo se borbu za medalje. To su prioriteti Saveza. Sledi i usaglašavanje normativnih akata sa novim Zakonom o sportu. Obećavam da će ovaj UO uraditi sve što bude mogao da se ciljevi ostvare u najvećoj mogućoj meri. Želim vam sve najbolje u 2017. godini".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve