Nova vest
Rukomet

Sreda, 14.12.2016.

20:45

Srpkinje devete na Evropskom prvenstvu u Švedskoj!

Reprezentacija Srbije porazom od Francuske, oprostila se od Evropskog prvenstva u Švedskoj - 21:28 , a takmičenje završila kao deveta u ukupnom plasmanu.

Izvor: SM

Autor: SM

Srpkinje devete na Evropskom prvenstvu u Švedskoj!
StarSport

Rukometašice Francuske pobedom nad Srbijom plasirale su se u polufinale prvenstva.

Izabranice Dragice Đuriić su na ovom prvenstvu ostvarile dve pobede, jedan remi i tri poraza. Cilj, koji je stručni štab zacrtao pred odlazaka na Evropsko prvenstvo je ispunjen.

Najefikasnija u duelu sa Francuskom bila je Jovana Stoiljković sa šest golova, pet je dala Slađana Pop-Lazić, a po tri Kristina Liščevi i Željka Nikolić. Pobednički tim su predvodile Kamil Ajglon i Estel Nze Minko sa po šest pogodaka.

Francuska se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva, gde će joj protivnik biti Norveška. Drugi par čine Holandija i Danska. Izabranice Dragice Đurić bile su oslabljene u ovom duelu, jedne od najvažnijih igračica zbog povrede i bolesti nisu mogle da odigraju meč.

Iako su reprezentativke Srbije povele na startu utakmice, to je bilo jedino vođstvo na meču. U nastavku reprezentacija Francuske je imala rezultatsku prednost koja se periodično smanjivala i povećavala. Ipak,Srpkinje su pružile sjajan otpor favorizovanom rivalu i na kraju zazuzele deveto mesto na takmičenju.

Tok meča:

Izabranice Dragice Đurić povele su golom Tamare Georgijev, ali su Francuskinje uspele da preokrenu na 3:3, da bo potom brzo ušle u seriju od četiri vezana gola i posle deset minuta utakmice imale prednost od 3:7.

Potom povećavaju prednost golom Estel Minko, da bi seriju prekinula Stoiljković Jovana i Liščević Kristina, ali su ponovo rukometašice Francuske napravile seriju i vezale tri gola – 5:11.

Stoiljković Jovana bila je precizna sa penala, a Slađana Pop- Lazić smanjuje reultatsku prednost Francuskinja – 7:11.

U nastavku meča sjajna igra naše reprezentacije, koje ulaze u seriju od 5:0. Posle skoro dva minuta igre bez gola, ponovo je sjajna Jovana Stoiljković je bila precizna, da bi opet Slađana Pop- Lazić smanjile prednost na samo dva gola zaostatka - 9:11. Srpkinje su nastavile sa serijom golova i ponovo imale nerešen rezultat – 11:11.

Potom su i na jednoj i na drugoj strani zatresle mrežu svojih protivnika, da bi se Francuska ponovo odlepila sa tri gola prednost – 12:15.

U samom finišu meča naše reprezentativke Srbije grešile su u napadu, obe reprezentacije nisu postigle pogodak skoro šest minuta, pa je prvo poluvreme zavšreno vođstvom Francuskinja, kojima pobeda nad Srbijom donosi plasman u polufinale.

U drugom poluvremenu snastavljena je slična igra kao i tokom prvih pola sata igre. Francuskinje su povele golom Manon Hojet, ali je na drugoj strani odgovorila Stoiljković Jovana. Ponovo ista igračica reprezentacije Francuske, upisuje se u listu strelaca, a precizna je bila sa sedmerca – 13:17.

Međutim, sa dva gola 'Orlica' u nastavku meča, Srokinje smanju na sva gola, ali ponovo se Francuskinje odlepljuju na +3.

Marina Dmitrović precizna je sa linije penala, a Liščević smanjuje za samo gol zaostatka - 17:18. Sjajno brani golmanka Francuske, koja je nekoliko puta sprečila naše rukometašice da dođu do gola.

Po ko zna koji put izabranice Dragice Đurić ponovo su dozvolile Francuskinjama da se odlepe na plus 4. Srbija nije iskoristila dva sedmerca zaredom, pa Francuskine lako čuvaju prednost koja ih vodi u polufinale.

Pet minuta pre kraja Francuskinje stiču najveću prednost –20:26, naše reprezentativke nemaju rešenja u napadu. Konačno, gol postiže Slađana Pop- Lazić koja smanjuje rezultatsku prednost.

Ipak, do kraja utakmice Francuskinje su nastavile sa golovima i pobedom nad Srbijom obezbedile plasman u polufinale Evropskog prvenstva – 21:28.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve