Nova vest
Rukomet

Subota, 10.12.2016.

16:15

EP: Prvi poraz Srbije, Nemice prejake za 'Orlice'

Rukometašice Srbije startovale su porazom drugu fazu Evropskog prvenstva u Švedskoj, pošto su izguble od Nemica rezultatom 26:19 (10:14).

Izvor: SM

Autor: SM

EP: Prvi poraz Srbije, Nemice prejake za 'Orlice'
Getty Images

’Orlice’ u narednom kolu igraju protiv reprezentacije Holandije, dok Nemice igraju protiv Španije.

Najjefikasnija u našoj ekipi bila je Tamara Georgijev koja je postigla sedam golova, a pratile su je Marina Dmitrović sa četiri i Sanja Radosavljević sa tri.

Na drugoj strani, čak 12 rukometašica su se upisale u listu strelaca, a predvodila su ih Ana Hubinger i Svenja Huber sa po četiri gola.

Nemice su od starta meča bile bolje i od početka imale rezultatsku prednost koju nisu ispuštale do samog kraja.

Naše reprezentativke nisu imale rešenja za njihov napad, ali takođe i niz grešaka su dovele do poraza Srpkinja. Kao ni odbrana, tako i napad nije funkcionisao što je dovelo do ubedljivog vođstva.

U prvom poluvremenu Srbija je gubila sa +4, iako je u nekim trenucima delovalo da devojke mogu do preokreta, činilo se da kao da su se predale i u nastavku nisu uspele da se približe raspoloženim Nemicama.

Tok meča:

U prvom napadu naša ekipa nije uspela da postigne pogodak, neprecizna je bila Marina Dmitrovć, dok je na drugoj strani prvi pokušaj Nemica realizovan pogotkom. – 0:1. Posle još jednog neuspelog napada naše ekipe, Liščević nije uspela da savlada golmana protivničke ekipe i to su odmah iz kontre kaznile Nemice, koje povećavaju prednost.

Prvi pogodak postigla za našu reprezentaciju postigla je Katarina Krpež, ali sjajnom odbranom, a još boljim napadom Nemice povećavaju prednost od čak pet golova prednosti. U nastavku meča po dva gola postigle su Kim Naidžiniavikijus i Loerper Ana, zbog čega je selektorka Srbije morala da reaguje i da zatraži prvi tajm-aut – 1:6.

Saskia Lang iz kontre posle nove odlične odbrane Voltering pogađa, da bi Stojiljković posle 12 minuta postiže prvi gol za Srbiju iz igre, ali ponovo je Hubinger bila precizna, da bi Georgijev Tamara bila precizna sa penala za 3:7. U narednom napadu Katarina Liščević smanjuje prednost, ali Nemice ne staju i iskorišćavaju još jedan napad. Dosta promašenih prilika za naše devojke i Nemice imaju najveću prednost do sada, čak plus šest – 4:10.

Čak osam igračica Nemačke reprezentacije do 20. minuta upisale su se u listu strelaca, dok na našoj strani samo četiri.

Protivnička ekipa nastavila je golgeterski niz koji prekida Katarina Krpež svojim trećim pogotkom.

Na sreću, i Nemice su u narednom napadu pogrešile, što su iskoristile naše reprezentativke, koje u drugom vezanom napadu postižu pogodak za 6:11. Precizna sa devet metara bila je Marina Dmitrović.

U nastavku meča na jednoj strani pogodila je Hubinger, a na drugoj Georgijev Tijana.

Protivnička ekipa nastavila je golgeterski niz koji prekida Katarina Krpež svojim trećim pogotkom.

Na sreću, i Nemice su u narednom napadu pogrešile, što su iskoristile naše reprezentativke, koje u drugom vezanom napadu postižu pogodak za 6:11. Precizna sa devet metara bila je Marina Dmitrović.

U nastavku meča na jednoj strani pogodila je Hubinger, a na drugoj Georgijev Tijana.Hubinger vara Risović i pogađa, a Georgijev još jednim golom uzvraća. Taman kada su Srpkinje uhvatile zalet, Krepež je bacila kontru Nemicama, ali svoju grešku ispravlja kapiten još jednim golom 8:13.

Iako su Nemice imale u jednom trenutku čak plus šest, do kraja poluvremena naše reprezentativke uspele su da smanje na četiri gola zaostatka i na odmor se otišlo rezultatom 10:14.

I odmah na startu drugog poluvremena, Nemice su realizovale prvi napad golom Dženi Karolijus za 10:15, da bi u sledećem napadu povećale prednost i opet imaju veliku prednost od +6.

Ponovo naše reprezentativke nisu realizovale napad, ali je to ispravila Marina Dmitrović za prvi pogodak Srbije u prvom poluvremenu –11:16. U sledećem napadu, Hubinger je isfaulirana, a precizna sa sedam metara bila je Huber Svenja.

Još jedan penal za reprezentaciju Nemačke, ali je Svenja pogodila stativu i rezultat je ostao isti. 'Orlice' opet nisu iskoristile napad, odlične odbrana Nemica, i njihovu kontru prekida Marija Čolić, koja je u nastavku imala dve odlične odbrane. I na drugoj strani, golman suprotnog tima, još jednom sprečava napad Srbije, a u sledećm napadu Nemice realizuju golom Lang Saskije za plus sedam – 11:18.

Posle neiskorišćena dva sedmerca, Srpkinje su konačno uspele,a precizna je bila Georgijev Tamara. Sledeći napad uspešno sprovodi Kramer Stela, dok na drugoj strani još jednom odgovara Geogijev – 13:20.

U narednom napadu, Željka Nikolić postiže svoj prvi gol na ovom meču, ali Nemice i u nastavku meča povećavaju rezultatsku prednost , a na listi strelaca upisale su se čak 12 rukometašica.

Potom, Georgijev realizuje još jedan sedmerac za 15:22, a Radosavljević prvo iz kontre ne pogađa, a onda i Marina Dmitrović ne uspeva da savlada Voltering Klaru.

Još jedna sjajna akcija naš tim, a završava je Slađana Pop- Lazić. Na drugoj strani Julija Benke nastavlja sa golovima za +7 na samo pet minuta pre kraja meča.

Četvrti gol Marina Dmitrovič postiže iz penala, naše reprezentativke sprečavaju napad Nemica, ali našu kontru prekida još jednom fantastična golmanka Nemačke reprezentacije.

Do kraja meča, Nemice su nastavile sa golovima i poslednji napad su relazovale za konačan rezultat na meču rezultatom 19:26.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve